Куотърбекът Том Брейди постигна нов забележителен рекорд в Националната футболна

...
Куотърбекът Том Брейди постигна нов забележителен рекорд в Националната футболна
Коментари Харесай

Том Брейди постигна нов забележителен рекорд в НФЛ

Куотърбекът Том Брейди реализира нов незабравим връх в Националната футболна лига (НФЛ). Звездата на " Тампа бей бъканиърс " излезе отпред във безконечната класация по най-вече ярдове при подавания.

Любопитното е, че го направи в първия си мач против тима, в който игра в продължение на 20 години - " Ню Инглънд пейтриътс ".

Брейди се нуждаеше от 68 ярда, с цел да изпревари досегашния рекордьор Дрю Брийс. 44-годишният куотърбек приключи с 269 ярда при успеха с 19:17 и към този момент е №1 в класацията с 80 560 ярда.

Снимка: Reuters

Брейди завоюва шест трофеи с " патриотите ". Той напусна отбора в края на 2019 година и завоюва седмия си " Супербоул " в първия си сезон с " Тампа бей ".

" Беше прочувствено да играя тук. Това беше домът ми в продължение на 20 години. Имам най-хубавите мемоари. Децата ми са родени тук. Това е страховит град. Има толкоз хора, с които имам връзка тук, само че в този момент въпросът беше да спечелим. Този мач не беше за един състезател. Въпросът беше целият тим да завоюва посещение против добър противник ", сподели Брейди, който прегърна някои от някогашните си съотборници, в това число и треньора Бил Беличик.

Беличик стана стотният друг треньор в НФЛ, който е губил против Брейди най-малко един път.

Снимка: Reuters

Звездата добави новия си връх към редицата други, които към този момент държи. Той води в класацията за най-вече подавания за тъчдаун с 591, най-вече победи в постоянния сезон - 232, и най-вече трофеи - седем.

С успеха над " Ню Инглънд пейтриътс " той се причисли към Брийс, Брет Фарв и Пейтън Менинг като единствените играчи на поста, побеждавали всички 32 тима.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР