Кунчо Кунчев се опита да успокои тревогите имРодители на деца

...
Кунчо Кунчев се опита да успокои тревогите имРодители на деца
Коментари Харесай

Родители са против търлата в Парка на младежта

Кунчо Кунчев се опита да успокои паниките им

Родители на деца и възпитаници, които посещават Католическата детска градина и Католическото учебно заведение в Парка на младежта в Русе, се събраха тази заран, с цел да изразят терзанията си от идната търла.

Част от оборудванията са ситуирани в алеята, където се намират двете детски заведения, което съгласно родителите и представителите на Католическата черква е извънредно неуместно, осведоми.

Освен въпросите за чистотата и спокойствието в парка, които ще бъдат нарушени, терзанията са свързани със мощната музика и продажбата на алкохол в региона. Над 100 деца посещават двете детски заведения от 8 до 17 часа, като в детската градина спят по обед.

Родителите имат усложнения с паркирането на колите, с които оставят и вземат децата си. Алеята е заета с увеселителни уреди и съответните транспортни средства към тях. Майките са обезпокоени, че достъпът на пожарна или кола за спешна помощ, в случай че се наложи, ще бъде възпрепятстван. Заради плана на ВиК-Русе част от парка е разкопана и е доста мъчно да се стигне до постройката с автомобил. Отделно им се постанова да прескачат опънати кабели, в които децата могат елементарно да се препънат.

Настояването на родителите е търлата да се прави отвън парка – на кея или Хиподрума, като съгласно тях е редно да има публично допитване за мястото на пролетния панаир.

За да чуе какви са паниките на родителите, на място пристигна и шефът на „ Общински пазари “ Кунчо Кунчев, който тази година провежда търлата. Той изясни, че алкохолът е единствено бира и ще се сервира в другата част на панаира – по алея „ Перистери “. Съобразено е да няма музика в часовете за отмора, а за хигиената ще бъдат сложени тоалетни за посетителите. Според него и коли, и пожарна могат да доближат до учебното заведение, само че фактически е мъчно маневрирането поради атракционите. Нарочно в тази част на парка са сложени детските занимания, а най-шумните люлки и гондоли ще бъдат в другата част на търлата.

Това не успокои родителите, защото даже да няма музика от 14 до 16 ч, тя ще звучи през останалото време и тишината в парка, когато децата учат, ще бъде нарушена. Въпреки че алкохолът ще се продава по-далеч, това няма да пречи на шумни гости да смущават децата.

Кунчо Кунчев изясни, че търлата има всички нужни документи и е направена там, където е определила общината. Въпреки че е шеф на общинско комерсиално сдружение, той не е представител на администрацията и не може да отговори за какво мястото е тъкмо това, а не в друга част на парка.

Родителите са изготвили и писмо до общината, от която се надяват да получат отговори на въпросите си и да има трайно решение на казуса за децата и живущите в региона.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР