Културното наследство винаги е имало ключова роля за съществуването на

...
Културното наследство винаги е имало ключова роля за съществуването на
Коментари Харесай

Бизнесът в помощ на местните традиции и култура

Културното завещание постоянно е имало основна роля за съществуването на всяко общество. В днешния световен свят ролята на културното благосъстояние и обичаи става още по-определяща за построяването и поддържането на позитивни настройки в обществото във връзка с еднаквост и самоопределение.

Град Стамболийски отбелязва през месец май 2019 година няколко годишнини, свързани с историята и културата на града. Културното средище на града - НЧ „ Н. Вапцаров “, чиято съществена задача е да развива и утвърждава духовни и културни полезности, да поддържа традициите и да обезпечава тяхната последователност от идващите генерации, празнува своя 95-годишен празник. Една от най-добре развитите действия в читалището, националните танци, също има специфичен мотив за празнуване - 50 години от основаването на детски танцов отбор „ Южняче “. В продължение на половин век ансамбълът възпитава у младите генерации обич към националните танци и заразява с магията на българския фолклор, поддържайки живи локалните обичаи и традиции.

„ Южняче “ ме връща в моето детство. Мястото, което ме научи да оценявам хубостта на българския фолклор още в най-ранна детска възраст. Истински се вълнувам, когато виждам децата ни през днешния ден на онази същата сцена, да откриват магията на българския танц, която въпреки и години по-късно продължаваме да носим със себе си “, споделя Иванка Тумбалева - чиновник на Монди Стамболийски ЕАД.

Запазването и популяризирането на културното благосъстояние е част от напъните, които Монди Стамболийски ЕАД поставя за създаване и одобряване на позитивен имидж в общността посредством поддържане на ползотворни взаимоотношения със заинтригуваните страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР