Културният център на Софийския университет кани на представянето на Апотеоз

...
Културният център на Софийския университет кани на представянето на Апотеоз
Коментари Харесай

Цочо Бояджиев представя поетичната си книга Апотеоз на меланхолията

Културният център на Софийския университет кани на представянето на " Апотеоз на меланхолията " (изд. " Изток-Запад ", 2021) - сборна поетическа книга на проф. Цочо Бояджиев, която събира негови стихотворения, писани сред 1970 и 2021 година Събитието ще се състои на 12 януари от 19 ч. в театралната зала на ректората на СУ (театър " Алма алтер ", вход откъм бул. " Цар Освободител " ). Актьорите Валентин Ганев и Руси Чанев ще четат стихове от книгата, а сред тях ще звучат осъществявания на джазовия тромпетист Венцислав Благоев. Водещ на събитието ще бъде Александър Кьосев.

Цочо Бояджиев е един от водещите български учени хуманитаристи, учредител на философската медиевистика в България. Преподава история на античната и средновековната философия в СУ " Св. Климент Охридски ". Член е на Международното общество за проучване на средновековната философия (Лувен) и на Европейската академия на науките и изкуствата (Виена). Автор е на студии и монографии, образователни пособия, съставил е няколко антологии и сборника с метафизичен текстове. Учредител е на Института за проучване на средновековна философия. Превежда от латински, старогръцки и немски.

Роден е в Троян през 1951 година Носител е на Националната премия " Христо Г. Данов ", огромната премия на портал " Култура ", премията " Златната метафора ", Големия кръст на Суверенния Малтийски медал и неотдавна - на поетичната премия " Иван Николов " за стихосбирката си " Кухата вътрешност на живота ". Свои фотографии е показвал в независими и групови фотоизложби, както и в издадените взаимно с Николай Трейман фотоалбуми " Пътят на индивида " и " Денят на индивида ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР