Културният център Иван Михайлов в Битоля е бил подпален рано

...
Културният център Иван Михайлов в Битоля е бил подпален рано
Коментари Харесай

Вандали подпалиха българския културен център в Битоля

Културният център „ Иван Михайлов ” в Битоля е бил запален рано тази заран.

„ Очакваме всички способени институции в най-кратки периоди да разкрият причинителите на този вандалски акт. „ Виновниците да понесат цялата отговорност за случилото се. ”, пишат в известие от Културния център.

Припомняме, директно след формалното разкриване на Културния център в Република Северна Македония стартира масирана антибългарска акция, в която се включи и президента Пендаровски.

Изборът на име на клуба провокира гневни реакции измежду македонския политически хайлайф, в това число от страна на президента Стево Пендаровски, който съобщи, че „ да се именува културен обект на разположение, което е потвърден помощник на фашисткия режим от Втората международна война ”, не оказва помощ за доближаването сред София и Скопие.

„ Откриването на клубове на българската общественост е безусловно несъмнено в Република Македония. Българската общественост има тази опция, независимост и поощряване да провежда и демонстрира своите културни и идентични атрибути под каквато и да е форма, само че не по метод, който да предизвика или смущава други жители ”, сподели тогава външният министър на РСМ Буяр Османи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР