Културният форум Банско опера фест ще събере на централния площад

...
Културният форум Банско опера фест ще събере на централния площад
Коментари Харесай

Мюзикълът Брилянтин открива Банско опера фест

Културният конгрес Банско опера фест ще събере на централния площад в курортния град феновете на класическото изкуство за 13-а поредна година. На 26 август гостите и жителите на Банско ще се насладят на мюзикъла " Брилянтин ", а на 27 август Държавната опера във Варна ще показа новата си оперна продукция " Ромео и Жулиета ", научи ДУМА от Йоана Иванова, пиар и артистичен управител на " Монте мюзик ".
Мюзикълът " Брилянтин ", основан преди 50 години от Джим Джейкъбс, Уорън Кейси и Робърт Стигууд, е въодушевен от субкултурата на Грийзърите, зародила през 50-60-те години на XX век. Символ на свободното мислене, с цялостна липса на двуличие и неестественост, тази субкултура печели огромна известност, както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа. Най-голяма известност мюзикълът добива след екранизацията му с присъединяване на Джон Траволта и Оливия Нютън Джон, която ни напусна преди дни.
На сцената на Банско опера фест в ролята на Дани ще гледаме Велин Михайлов, звездата на българския мюзикъл Лилия Илиева ще е Санди, в ролята на Бети ще се превъплъти Волена Апостолова, Даниел Христов ще е Кеники. Участват балет и оркестър на ДО - Варна. Режисьорка на " Брилянтин " е Сребрина Соколова.
Произведението на Шекспир " Ромео и Жулиета " е ентусиазъм за стотици театрални режисьори и над 40 оперни композитори. На този декор изрично изпъква операта на Шарл Гуно, нарицателна за френския романтизъм с неговата страст, финес и вокална прелест. Тя е необичаен образец за опера, в която музиката превъзхожда драматургията с хубостта на мелодиите и изящната оркестровка.
Към тези характерности се придържат в прочита си диригент-постановчикът на премиерната продукция на Варненската опера Светослав Борисов и режисьорката Урсула Хорнер от Австрия, която работи в състава на Националната опера и балет на районен съд Македония.
Партиите в " Ромео и Жулиета " извършват Мария Павлова - Жулиета, Рейналдо Дроз - Ромео, Евгений Станимиров - Лоренцо, Меркуцио - Иво Йорданов, Стефано - Лилия Илиева, Граф Капулети - Венцеслав Анастасов, херцогът на Верона - Гео Чобанов, и други, вземат участие оркестър и хор на ДО - Варна.
Организаторите на Банско опера фест - община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и " Монте мюзик ", припомнят, че входът е свободен, мястото е площад " Никола Вапцаров ", а последните дни на август са отличен избор за отмора в полите на Пирин. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР