Културната столица на Европа за 2019 година се пръска по

...
Културната столица на Европа за 2019 година се пръска по
Коментари Харесай

Надяждане с елементи на култура

Културната столица на Европа за 2019 година се пръска по шевовете от събития. Инвестира мощно и в своята културна инфраструктура. Във вторник да вземем за пример публично бе открита новата изложба на ул. " Гладстон ". Отвориха я в 18.30 и я затвориха в 20.10. Опашки с изкушени от изобразителното изкуство в идващите два дни нямаше.

Днес музеите в Пловдив канят посетители с вход свободен за Деня на Съединението. Експозициите са впечатляващи. Театърът се приготвя за " Сцена на кръстопът ", а Операта към този момент означи впечатляващ сезон. Всички културни институции ЗАЕДНО обаче единствено могат да мечтаят за стълпотворението от хора по градските паркове и градинки, в които тези дни цвърчат кебапчета и се лее бира на стомах. Столицата на културата пие, мези и се радостни на воля.

По волята на визионерите, съставили програмата на " Пловдив 2019 ", артът в Европейската столица на културата все се оказва с непознат привкус. А знамето на локалната еднаквост най-често развяват майсторите на скарата, окупирали Лаута и Младежкия рид. В кулинарните фестове няма неприятно - те сближават хората и вършат живота радостен. Пък и слогънът " Пенливо да ни е на всички “ е напълно естествено продължение на оригинала " Заедно ".

Наздраве! И шофирайте възпитано в Столицата на културата, с цел да не стават бели в Деня на Пловдив и Съединението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР