Културната проява със заглавие Отвъд стената“ е част от програмата

...
Културната проява със заглавие Отвъд стената“ е част от програмата
Коментари Харесай

Театрален спектакъл за глухи и чуващи деца бе представен във Видин

Културната демонстрация със заглавие „ Отвъд стената “ е част от програмата на Община Видин, отдадена на духовния празник Димитровден. Представлението е двуезично, сплотяващо изразните средства на кукления спектакъл с жестовия език. Идеята е чуващи и глухи деца дружно да се потопят в едно същинско театрално премеждие. В него ни въвличат Юлия Коларова и глухата актриса Росица Караджова.



В представлението понятието „ стена “ е метафора за всичко това, което ни разделя в живота и пречи на общуването посред ни. То е онази преграда, която сами хората слагат между тях. Посланието е дребните фенове, преживявайки го дружно, да се опитат да поддържат връзка свободно и без боязън и предубеждения самоуверено да съборят стените.



С помощта на изкуството актьорите показват някои от главните жестове, които чуващите деца могат да научат и след това да употребяват при връзката със свои глухи връстници. Присъстващите научиха знаците за другар, обич и други. В края на представлението артистите и публиката извършиха дружно песента „ Запей с нас! “.

Спектакълът „ Отвъд стената “ на фондация „ Арт Бюро “ ще се играе и на следващия ден (25 октомври) в СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, където ще се организира също уъркшоп с учениците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР