Култовият руски джип Lada Niva е в продажба от 1977

...
Култовият руски джип Lada Niva е в продажба от 1977
Коментари Харесай

Новата стара Lada Niva

Култовият съветски джип Lada Niva е в продажба от 1977 година. Но до момента в който в историята на автомобилостроенето има и други сходни дълголетници, забавното тук е, че за всички тези години той по този начин и не претърпява фрапантни промени.

Руската машина постоянно е разчитала на дребни 4-цилиндрови мотори и непрекъснато 4х4 задвижване и в никакъв случай не е имала помпозни електронни системи и асистенти за пътна сигурност.

По всичко проличава, че това няма да се промени и от новия модел, който ще излезе на пазара през идната година.
 Снимка 457936

Визуалните промени са минимални и единственото, което може да се каже е, че новата Niva има вградени в бронята фарове за мъгла. Уау..

Вътре бойната джипка се е сдобила с усъвършенствана климатична система и нов дизайн на въздуховодите на парното за по-ефективно отопление и изстудяване на интериора. Друга " радикална " смяна касае жабката, която към този момент е по-голяма, а сред седалките към този момент има поставки за чаши и ниша за дребни движимости. Революционно, нали?

По-важното е, че от Lada са проектирали нови седалки, за които настояват, че са по-удобни от преди и разполагат с " по-надежден механизъм за прегъване ". Звучи като самопризнание, че предходният просто е бил фалшив.
 Снимка 457934

Върхът на технологиите в новата Niva е съществуването на отопление на седалките и електрически стъкла.
 Снимка 457935

Колкото до мотора, Niva 4x4, както е формалното ново име на модела, продължава да се задвижва от 1.7-литров атмосферен бензинов мотор с 83 к.с. Задвижващи, несъмнено, са и четирите колела, а скоростната кутия е ръчна и има единствено пет предавки. Ускорението от 0 до 100 км/ч е стряскащите за ХХI век 17 секунди, а оптималната скорост е 142 км/ч.
 Снимка 457933

Толкова. Или както гласеше оня анекдот за Lada - " Съвършенството не търпи смяна ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР