Култовата рок група „Диана Експрес” ще пее навръх Нова година

...
Култовата рок група „Диана Експрес” ще пее навръх Нова година
Коментари Харесай

Култовите рокаджии от „Диана Експрес” ще пеят навръх Нова година пред общината в Пловдив

Култовата рок група „ Диана Експрес” ще пее точно на Нова година на пл. " Стефан Стамболов " пред общината. Другата изненада за пловдивчани ще е появяването на Дарина Йотова – Дара, която ще отброи последните секунди на 2021 година и ще оповести настъпването на 2021 година

Междувременно празничното въодушевление към този момент превзема града, въпреки и за повторно в изискванията на международна пандемия. Първото от поредицата събития, които Община Пловдив провежда за пловдивчани и посетители на града, е тържественото запалване на светлините на коледното дърво на пл. „ Стефан Стамболов “. Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клонки и още веднъж ще наподобява внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски. Пловдивската елха тежи към 1 звук, а дружно с украсата - 1.5 тона.

Светлините на коледното дърво (над покрития фонтан) ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров на гала на 1 декември 2021г., сряда, от 17.30 часа, на която той ще насочи и привет към своите съграждани.

Ще оказва помощ и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция с къса стратегия ще се изявят надарени пловдивски деца.

За първи път ще има и специфичен ъгъл, направен от възпитаниците на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив, където всички искащи – дребни и огромни могат да си създадат фотоси за спомен измежду красивата празнична декорация, и несъмнено с Добрия дъртак!

Празнично ще бъдат украсени още доста обичани за пловдивчани места.

„ Запалването на светлините на коледното дърво на пл. Стефан Стамболов е един хубав миг, който се трансформира в традиция за Община Пловдив, предстояща с неспокойствие от децата. Коледа е времето на положителните пожелания, тъй като тя носи чувството за нещо свидно и благо, за фамилен уют и топлота. Време, когато целият свят грее с милиони светлини.Коледа носи чувство за вяра и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас! “, сподели Кметът Здравко Димитров.

Той, дружно с екипа си ще ви чакат на 1 декември пред общината.

Ето и акцентите от празнична стратегия за Коледните и Новогодишни празници 2021, която Община Пловдив провежда за пловдивчани и посетители на града:

1 декември, сряда

Място: площад „ Стефан Стамболов “

17.30ч. - Тържествена гала по символичното запалване на светлините на коледната елха и украсата в града. Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени от Кмета на Пловдив Здравко Димитров, който ще насочи и привет към пловдивчани и посетители на града.

На сцената ще се изявят: Хор на пловдивските момчета „ Стефка Благоева “ към ЦПЛР-ОДК с диригент Милка Толедова, клавирен акомпанимент Юлия Петрова. Вокална група МАГИЯ от " Арт Войс Център " с началник Румяна Иванова.

Водещ: Снежана Павлова

Дядо Коледа

Празнична илюминация.

24 декември, петък

Място: Стълбите на „ Каменица “

12:00 ч. - Концерт на Пловдивско певческо сдружение „ Ангел Букурещлиев “

Дядо Коледа

25 декември, събота

Място: Открита сцена на площад „ Стефан Стамболов “

11:00 ч. - Празничен концерт с участници от предаването „ Ася в страната на гениите “

12:00 ч. - Концерт на Студентски танцов състав „ Пълдин “ при УХТ гр. Пловдив, живописен началник Руси Катерински

17:00 ч. - Концерт на пловдивските финалисти в „ Гласът на България “ с присъединяване на Илин Илиев, Ричард Мантарлиев, Лидия Ганева

Дядо Коледа

26 декември, неделя

Място: Открита сцена на площад „ Стефан Стамболов “

12:00 ч. - Традиционен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев

17:00 ч. - Концерт на „ Ноте квартет “

Антоанета Бошнакова – вокалист

Цвета Шопова – цигулка

Златина Георгиева – флейта

София Колева – арфа

Дядо Коледа

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА

31 ДЕКЕМВРИ – 1 ЯНУАРИ

На 31.12.2021 от 22:00 ч. до 02:00 ч. на 01.01.2022 година,

Открита сцена на площад „ Стефан Стамболов “

Официална градска гала по изпращането на 2021г

Последователност на участниците:

22:00 ч. - „ Керана и космонавтите “

22:45 ч. - „ Диана Експрес “

23:35 ч. - Фолклорен отбор „ Тракия “

23:50ч. - Директно лъчение на новогодишното послание на Президента на Република България

00:05 ч. - Фолклорен отбор „ Тракия “

00:30 ч. - Дара

Водещ: Деян Славчев - Део

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР