Култовата немска метъл банда Rammstein трябваше да има концерт за

...
Култовата немска метъл банда Rammstein трябваше да има концерт за
Коментари Харесай

Rammstein отмениха шоу за 150 хиляди души в Мюнхен - Живот

Култовата немска метъл тайфа Rammstein трябваше да има концерт за 145 000 фенове на Нова година в Мюнхен на известната с Октоберфест поляна Терезиенвийзе.

Преди няколко дни обаче австрийският уредник Клаус Лойтгеб анулира планувания мегаконцерт, като с цел да се стигне до това решение, се организира гласоподаване в градския съвет, имаше мнения на редица институции и интензивен спор в медиите.

„ Организаторът и управляващите дружно се съгласиха, че оставащото време до 31 декември 2022 година не е задоволително, с цел да може безвредно да се организира концерт от сходен мащаб. Едно събитие би трябвало да работи за всички участници, заради което, водени от здравия разсъдък, взехме решение да прекратим планувания план “, гласи късото прессъобщение.

Общинският съвет в действителност беше разрешил концерта, като оставаше регионалната администрация трябваше да го утвърди. Властите обаче имаха огромни подозрения дали такова събитие може да се организира безвредно. Полицията също видя огромни проблеми.

Не всички са удовлетворени, само че дребна разтуха за почитателите на Rammstein е, че шоуто се отсрочва за идната година.

„ Съжалявам за решението. Ивентът щеше да има голяма рекламна стойност за Мюнхен – също така щеше да има доста щастливи посетители “, споделя Клеменс Баумгертнер, който дава отговор за бизнес развиването на града в локалната власт.

Едва при започване на август стана обществено притежание настояването на уредниците до локалните управляващи да употребяват поляната, известна с Октоберфест, за концерт на групата.

Оттогава насам в мюнхенските медии тече спор - ту в едната, ту в другата посока, до степен, в която към този момент се заприказва за разделяне на града по случая Rammstein.

Критиците на концепцията предизвестяват, че четиримесечният период е непълен за застраховане на толкоз огромно всеобщо събиране. Полицията, пожарната и избавителните екипи нормално са претрупани в Новогодишната нощ, а предстоящото скупчване на близо 150 000 души би било в допълнение тестване.

Недоволство пристигна и от страна на други уредници на събития в Мюнхен, които до момента не са получавали позволение да употребяват Терезиенвийзе.

От друга страна - промоутърът на Rammstein опитваше да успокои локалните управляващи, че има задоволителен опит с безвредното осъществяване на концерти от огромен мащаб.

В началото на фестивал навън с към 90 000 фенове на терена на изложбения център на Мюнхен. За разлика от него обаче пространството, което Rammstein са желали да употребяват за новогодишния си концерт, се намира в центъра на града.

Откъде в действителност е огромният боязън?

Притесненията са доста основателни и те водят обратно до 2010 година, когато на музикалния фестивал „ Парад на любовта “ на 24 юли в Дуйсбург 21 индивида изгубиха живота си, а над 500 бяха ранени.

Технопартито трябваше да е просто огромно шоу за младежи, само че скупчването на огромни групи в двупосочните тунели, през който течеше парадът, се оказа съдбовно решение.

За да избегнат още по-голяма суматоха по време на нещастието, уредниците вземат решение да не прекратят събитието - до момента в който колите за спешна помощ идват, празненството продължава. Това беше и последният случай, в който " Парадът на любовта " въобще се организира - фестивалът беше преустановен вечно.

Близо 10 години по-късно делото против десетина души, виновни за сигурността на съдбовното събитие, завърши без присъди.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР