Култът към Сталин и влиянието му може да ни наведе

...
Култът към Сталин и влиянието му може да ни наведе
Коментари Харесай

Сталин и напъните му да изглежда голям

Култът към Сталин и въздействието му може да ни наведе на мисълта, че той е имал гигантска външност. Всъщност руският водач с възвишен мустак е бил висок към 165 см.

Това е било под междинното за времето си, само че средностатистическият руснак не се издигал доста повече – 173 см. Въпреки че не е бил кой знае какъв брой под нормата, Сталин поставя страхотни старания, с цел да скрие същинската си дължина.

Все отново известността на Сталин рисува друга картина… както и художниците, които създават негови портрети. В руска Русия, както добре знаем, в случай че Сталин не е удовлетворен от някого, гибелта му е сигурна, а от време на време той може да бъде и напълно премахнат от архивите. Затова и на всяка фотография или портрет Вожда се извисява над всички останали.

 MikhailG

Михаил Джеловани, Източник

Сталин също по този начин не разрешава на Михаил Джеловани, който персонално благославя да го изобразява във филми и пропагандни материали, да приема функции, в които диктаторът е показан като „ елементарен човек “.

На живо диктаторът употребява ботуши с добре маскирани извънредно високи токове, а когато се снима, е или доста пред/над всички, или стои на платформа. Разбира се, малко на брой са дръзнали да му се присмиват за всичко това, а пропагандата, която го изобразява, по думите на Никита Хрушчов, като мъж с „ характерностите на провидение “, оказва помощ на Сталин да поддържа имиджа си.

На фона на всичките портрети, фотоси, платформи и токове, резиденцията на Сталин в Сочи е направена поради същинските му размери. Всички мебели, парапети, стълби, столове, изобщо всичко, е конструирано да бъде малко по-малко по размери, с цел да може диктаторът да го употребява комфортно. Дори басейнът в най-дълбоката си част е 1,20 метра, тъй като той не може да плува, само че обича да се разхожда във водата.

 Stalin Dismembered, Again

Полски служащи подвигат главата на Сталин, Инфо: Getty Images

Други улеснения в имението (едно от многото) на диктатора, което през днешния ден е отворено за гости, включва по-малка билярдна маса, несъмнено, с по-малки от общоприетите щеки. Не че му трябват, тъй като един път на власт документите демонстрират, че Сталин в никакъв случай не губи игра на билярд против който и да е от гардовете му. Това е триумф, съпоставим единствено с този на Ким Чен Ир, който съумява да вкара 11 топки от раз.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР