Култът към личността на лидера е водеща ценност в Корейската

...
Култът към личността на лидера е водеща ценност в Корейската
Коментари Харесай

Задължиха младите в Северна Корея да наричат Ким Чен Ун Уважаван баща

Култът към личността на водача е водеща полезност в Корейската Народно Демократична Република - Северна Корея.

Младите хора в Северна Корея към този момент са задължени да се обръщат към 38-годишния висш водач на страната Ким Чен Ун като „ почитан татко “.

Много младежи го възприемат на тяхната възраст, а това е рисково за имиджа му, тъй като може да се сътвори усещане, че надали не те имат неговите привилегии.

Подобно идолизиране наподобява безсмислено, като се има поради всеобщият апетит и тоталната изолираност и назадничавост на страната. 

В страната няма никакъв късмет да се развие, каквато и да е сполучлива стопанска система или предприемачество, тъй като всяка смяна и даже мисъл за персонална свобода застрашава съществуващата тоталитарна власт.

Ким Чен Ун наподобява се пробва да увековечи култа към личността на татко си Ким Чен Ир и дядо си Ким Ир Сен, които и двамата са споменавани с тази купа, само че на по-късна възраст.

Решението е явно в новите просветителни материали, раздадени на юношески организации, които жителите на 35 и по-млади би трябвало да посещават, споделиха жителите на Радио Свободна Азия.

„ Досега управляващите споделяха, че сърцата на хората се възхищават и се подчиняват на генералния секретар... както следват и се подчиняват на личните си татковци “, сподели гражданин на североизточната провинция Северен Хамгионг пред корейската работа на RFA при изискване за анонимност от съображения за сигурност.



„ Според просветителната лекция от този месец младежите на възраст сред 14 и 35 години към този момент би трябвало да назовават генералния секретар собствен татко, макар че той е едвам на 38 години “, сподели той. „ Въпреки че Ким Чен Ун е на същата възраст като някои от тях, те би трябвало да го назовават татко и това придобива политическо значение. “

Все отново в Северна Корея не всички възприемат сляпо наложение фетиш към личността.

Само страхът от жестоките репресии е това, което стопира недоволството да избие в протести.

Много хора към момента го считат за млад и некомпетентен спрямо предходните двама водачи, тъй че новата купа наподобява неуместна и даже като идолизиране, сподели източникът.

Основателят на Северна Корея Ким Ир Сен стартира да употребява купата през 1967 година, когато е на 55 години. През 1992 година най-младите севернокорейци започнаха да го назовават „ дядо “.

След гибелта му синът му Ким Чен Ир приема купата „ Уважаван татко “ на 53 години, която се употребява до гибелта му през 2011 година

Този ход също разгневи хората, тъй като изглеждаше като нетактична стъпка на фона на необятно публикувания апетит в цялата страна, сподели гражданин на северната провинция Ryanggang пред RFA при изискване за анонимност.

„ Медиите го възхваляват като извънреден и изтънчен водач, „ смел родолюбец, който популяризира достолепието и силата на (нашата страна) по света “ и в този момент би трябвало да го назоваваме Отец “, сподели тя. „ Негодуванието измежду младежите пораства. “

Новата купа на Ким може да е част от по-широко пропагандно изпитание, което включва повече обществена видимост на владетеля и фамилията му, сподели източникът.

От октомври Ким прави обществени изяви с щерка си Ким Джу Ае в това, което съгласно някои специалисти е опит да смекчи облика му и може би да приготви популацията за бъдеща жена водач, която да бъде четвъртото потомство на династията Ким.

„ Изглежда, че... това е била подготвителна работа, с цел да стане Баща на народа “, сподели локалният гражданин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР