Кулминацията на честването на 80 години от рождението на Стефан

...
Кулминацията на честването на 80 години от рождението на Стефан
Коментари Харесай

Кулминация на честването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов


Кулминацията на честването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов е през днешния ден. Известни актьори и артисти ще се включат в спектакъла довечера в Народния спектакъл " Иван Вазов ", а Българското национално радио медиен сътрудник.

По обяд бъде открита галерия с непоказвани фотографии на Данаилов в градската градина, а в кино " Одеон " стартира излъчването на филми на тематика " Партньорките на Стефан Данаилов ", измежду които " От нищо нещо ", " Търновската кралица ", " Князът ".

Студенти и другари на Стефан Данаилов ще показват музикални осъществявания, ще бъдат излъчени особено готови фрагменти и изявленията от документалния филм на журналиста Георги Тошев, фрагменти от записи с гласа на артиста, предоставени от Златния фонд на БНР.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи на сцената следващата " Стипендия на Ламбо " със спомоществователството на фестивала " Сцена на кръстопът ", чийто основател е самият Стефан Данаилов.

Режисьор на спектакъла довечера " Стефан Данаилов на 80: Години обич " е племенницата на артиста Росица Обрешкова.

" Този театър го върша с доста терзание, доста неспокойствие, защото Стефан го няма да ми каже - това да, това не. Най-важното, което желая в същина да чуят феновете е негови послания, които са през креативен актове - това, което открих в Златния фонд беше удивително ".

Нина Николина с магическите гласове на България, Александър Кадиев, Радина  Боршош и Владо Въргала са част от имената в празничната церемония довечера.

Всички средства от продадените билети ще бъдат дарени на Дома на ветераните на културата и изкуствата в кв. " Захарна фабрика ", за който дом приживе Данаилов се грижеше, акцентират от БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР