Кулеба недоумява защо Берлин се страхува от нещо, от което

...
Кулеба недоумява защо Берлин се страхува от нещо, от което
Коментари Харесай

Украйна си позволи необичайно остър език към Германия

Кулеба недоумява за какво Берлин се опасява от нещо, от което Киев не се опасява
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба насочи обвиняване към Германия за това, че подценява молбите на Киев за изпращане на танкове „ Леопард “ и бойни машини на пехотата „ Мардер “.

Той съобщи в прав текст, че немската столица е предложила единствено „ нереални страхове и оправдания “, с цел да не даде такава военна техника, отбелязва Ройтерс.



„ Разочароващи сигнали от Германия в този момент, когато Украйна се нуждае от танкове „ Леопард “ и бойни машини „ Мардер “, с цел да освободи хората и да ги избави от геноцид “, написа Кулеба в профила си в Twitter. В същото време, както е известно Украйна продължава контраофанзивата си за отвоюване на завзети от съветските сили зони в източната и южната част на страната.

„ Нито един разумен мотив за какво тези оръжия не могат да бъдат доставени, единствено нереални страхове и оправдания. Защо Берлин се опасява от нещо, от което Киев не се опасява? “, означи Кулеба. Това, което направи мощно усещане, бе извънредно острия език, който си разрешава да употребява този път.

По-рано през днешния ден историкът и геополитически анализатор доцент Валентин Вацев уточни, че концепцията за профилирана военна интервенция към този момент не е съответна. Според него тя се изчерпа и вкарва Русия в неразрешими несъгласия.
Източник: vesti.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР