Куклите имат способността да създават приказен свят, в който децата

...
Куклите имат способността да създават приказен свят, в който децата
Коментари Харесай

Приказката „Житената питка” оживя в куклен спектакъл в с. Мрамор


Куклите имат способността да основават баснословен свят, в който децата развиват своето въображение, само че и извличат житейски уроци, написа кметът на р-н „ Връбница “ Младен Младенов

„ С куклен театър навън стартира слънчевата неделя за деца и родители в село Мрамор. Една от обичаните детски приказки „ Житената питка ” на куклен спектакъл „ Лили ” бе посрещната с доста наслада и позитивни страсти. Постановката е на Лилия Кирова, а самодейността - на отдел „ Образование, обществени действия, просвета и спорт “ при Район „ Връбница ”, осъществена взаимно с #МКБППМН, на която съм ръководител, написа в профила си във Facebook кметът Младен Младенов.

„ Куклите имат способността да основават баснословен свят, в който децата да развиват своето въображение, да съчиняват истории, да основават облици. Той е един от методите, посредством които се извличат главните житейски уроци, а даже и решения на проблеми.

Пример за това е приказката за „ Житената питка “, в която се споделя за баба и дядо, които правили ресурси за по-трудни времена. Питката обаче, избягала  - сходно на децата, които израствайки напущат дома на родителите и поемат по своя личен път. Питката среща разнообразни животни, само че с сръчност или ловкост съумява да се избави. Това са уроци, които срещаме в живота си - благожелатели и зложелатели, посредством които се учим по какъв начин да се оправяме с тях. Друга поука в тази приказка е непрекъснатото развиване, както и урокът, че не би трябвало да „ лежим на остарели лаври “, разяснява Младенов.

Той отбелязва задачата на самодейността, а точно -  вярно предадените уроци оформят трайна ценностна система в децата и дават отговори на доста житейски проблеми за възрастните.

Младенов кани всички искащи на идващото куклено зрелище, което е довечера от 17:00 часа в село Волуяк, пред храм „ Св. Георги Победоносец “.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР