Кукленияттеатър в Русе отбеляза на 15 февруари своя 64-ти рожден

...
Кукленияттеатър в Русе отбеляза на 15 февруари своя 64-ти рожден
Коментари Харесай

Кукленият театър трябва да утвърждава желанието на човека да лети

Кукленияттеатър в Русе означи на 15 февруари своя 64-ти рожден ден. Създаден като самоинициативен състав през 1955 година, от група запалянковци, ръководени от художествения началник Никола Кръстев, той получава статут на „ държавен “ на 15 февруари 1960 година. Някои от първите спектакли, които са се играли на сцената на театъра, са „ Червената шапчица “, „ Лъжливото овчарче “ и „ Русалка “.

От тези години до през днешния ден, театърът не е спирал да написа своята богата история, споделя неговият шеф Теменуга Хараланова. Екипът се състои от прелестни млади /и по години и по дух/ артисти, надарени, въодушевени, надъхани. Сред тях е Димитър Пишев, родом от София, който обаче към този момент усеща Русе като втори дом. Така е и за останалите.

“Това не е работа за нас, ние сме едно семейство ”, обобщава Теменуга Хараланова-Нуши, която сигурно не е типичният шеф на институция. А Димитър добавя: “Ние сме щастливи, тъй като можем да даваме живот на нематериалното, да одухотворяваме. И имаме задача - да предизвикваме вярата в магичното, в това, което се простира оттатък материята ”.

Чуйте диалога с Теменуга Хараланова и Димитър Пишев в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР