Кукленият театър в Русе набира средства за изграждане на лятна

...
Кукленият театър в Русе набира средства за изграждане на лятна
Коментари Харесай

Кукленият театър в Русе набира благотворително средства за изграждане на лятна сцена

Кукленият спектакъл в Русе набира средства за създаване на лятна сцена посредством благотворителна акция. По този мотив ще има концерт на 9 февруари. Ако той провокира интерес, ще организираме и други събития, изяснява шефът на културния институт Теменуга Хараланова пред Българска телеграфна агенция.

Идеята е теренът, на който е бил тогавашният хотел "Ислях хане " - най-реномираният хотел в българските земи през 19 век, да се трансформира в лятна сцена.

Пустеещото и буренясало място, което се намира до Кукления спектакъл, е предоставено за краткотрайно прилагане след решение на Общинския съвет. Хараланова изясни, че ще бъде основана сглобяема сцена, на която да се изнасят представления за деца и родители.

Предвижда се да има 100 седящи места. Стената към лятната сцена ще бъде изрисувана в 3D-графити. "Искаме да обособим средище за наслада и развлечение за децата, а и за техните родители. Ще има куклен спектакъл под звездите, спектакли за възрастни, а също и детски работилници ", изясни Хараланова. За да се реализира концепцията, теренът първо би трябвало да бъде измит. "Всяка помощ е добре пристигнала - било със средства, или с безплатен труд. Сигурна съм, че хората ще откликнат ", сподели Хараланова. Програмата на благотворителния концерт под мотото "От театъра - За театъра " включва осъществявания на дует "Послепис " - Светлина Станчева и Димитър Пишев, и на техни сътрудници на сцената, които са част от екипа на Държавния куклен спектакъл в Русе - Васил Маринов /кахон/ и Илиян Венков /бас китара/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР