Кухненските гъби са: а) топли; б) влажни; в) изпъстрени с

...
Кухненските гъби са: а) топли; б) влажни; в) изпъстрени с
Коментари Харесай

Кухненската ви гъба е пълна с бактерии, истински може да я почистите така

Кухненските гъби са: а) топли; б) влажни; в) изпъстрени с останки от храна. Това ги прави идеалната среда за отглеждане на микроби, написа Obekti.bg. От рода на:
Кампилобактер (Campylobacter)
Салмонела (Salmonella) Стафилококи (Staphylococcus) Ешерихия коли (E. coli) Листерия (Listeria)
Дори и да измиете гъбата със сапун, това не е задоволително, с цел да се отстранен микробите, показва микробиологът Филип Тиерно, представен от Lifestyle Insider.

Има един единствен метод в действителност да изчистите гъбата. Потопете я в разтвор от белина и изплаквайте след всяка приложимост. За да извършите разтвора са ви нужни:
белина; голям резервоар (туба); купа; гумени ръкавици; мерителен съд; фуния и гъба.
Напълнете празния съд с девет елементи вода и една част белина. Сложете гумените ръкавици, с цел да отлеете от белината и я излеете в съда с фунията. За литър разтвор са ви нужни 100 мл. Долейте деликатно 900 мл вода в съда. Сложете гъбата в купата и полейте задоволително от разтвора, с цел да я покрие. Това ще убие микробите мигновено. Изплакнете с вода и оставете да изсъхне. Гъбата е идеално чиста и подготвена за приложимост. Запазете бутилката с разтвора и почиствайте гъбата след всяко миене на съдове или бърсане на плота.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР