Кухненската хартия има във всеки дом. Нейната роля не се

...
Кухненската хартия има във всеки дом. Нейната роля не се
Коментари Харесай

7 неща, които никога не трябва да правите с кухненската хартия

Кухненската хартия има във всеки дом. Нейната роля не се лимитира единствено до избърсване на нечисти повърхности. Можете да я употребявате, с цел да отцедите непотребната лой от котлети, да избършете чинии или да абсорбирате влагата от чекмеджето за зеленчуци в хладилника. Има обаче някои неща, които несъмнено не трябва да вършим с нея. В този материал сме подчертали 7 от тях:

1. Екран на компютър и телефон

Мръсният екран на компютъра не наподобява доста добре, също така петна и замърсявания по екрана пречат на работата. По-добре е да не употребявате кухненска хартия за разчистване на деликатни повърхности, като екрана на телефон или компютър. Може да го надраска или да остави бели нишки. За това е по-добре да употребявате забрадка от микрофибър.

2. Телевизионен екран

Подобна е обстановката и с телевизионния екран. Кухненска хартия е деликатна единствено видимо. Ако не желаете да повредите новия си тв приемник и да имате драскотини по него, използвайте велурени кърпи или кърпи от микрофибър.

3. Петно върху килима
Не използвайте кухненската хартия за тези неща!
В днешно време всички се стремим да бъдем колкото се може по-екологично ориентирани и “устойчиви ” в всекидневието си с нещата, к...
Прочети повече
Почиствайки петното върху килима, ние няма да го унищожим с парче кухненска хартия, а единствено ще си създадем спомагателна работа. Хартията ще се намокри, разпадне и ще остане във влакната на килима, което може да бъде доста неприятно за премахване.

4. Огледални и стъклени повърхности

Стъклото и огледалата имат деликатна повърхнина. Като ги почистите с кухненска хартия, те могат да бъдат унищожени. Грапавата повърхнина на хартията ще надраска стъклото, ще го направи матово и ще остави нишки и линии след себе си. В този случай кърпи от микрофибър или остаряла памучна забрадка също ще свършат работа.

5. Очила

Избърсването на очилата с кухненска хартия може да е най-бързият и явно на ниска цена метод, само че резултатите могат да ви костват доста. Използването й може да надраска защитната повърхнина на очилата и затова да се наложи промяна на очила, което няма да е толкоз на ниска цена. Най-добре е да почиствате очилата със специфична мека забрадка, която получавате гратис или да си я закупите  от оптика.
Какво да не чистим с кухненска хартия?
Кухненската ролка е практична и лесна за потребление. Много постоянно обаче вършим неточности и го предаваме по всички повърхности, като че ли е унив...
Прочети повече
6. Лакирани мебели

Лакираните с висок искра мебели мъчно се поддържат чисти. Можете да видите всеки пръстов отпечатък или капка вода върху тях. Не използвайте кухненска хартия, с цел да ги почистите. Повърхността е доста деликатна и е доста елементарно да се повреди лакът на мебелите. Ето за какво, забрадка от микрофибър ще работи най-добре тук. Също по този начин е добре да отбраните мебелите със специфични препарати.

7. Черна блуза

Ако майонеза или друго вещество е паднало върху обичаната ви черна блуза, би било доста неприятна концепция да премахнете това леке ​​с кухненска хартия. Мокра хартия ще остави бели следи и всичко ще наподобява още по-зле от преди.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР