Кухненската гъба е от съществено значение, за да поддържаме съдовете

...
Кухненската гъба е от съществено значение, за да поддържаме съдовете
Коментари Харесай

Колко често да сменяме кухненската гъба

Кухненската гъба е от значително значение, с цел да поддържаме съдовете у дома чисти. Често обаче я използваме освен за миене на чинии и принадлежности, само че и за унищожаване на мръсотиите и по други нечисти повърхности.
 Кухненската гъба и по какъв начин да я почистваме по този начин, че да няма микроби и вируси
Кухненската гъба - разплодник на микроби и вируси

Няколко хрумвания по какъв начин да я почистваме вярно

Така се получава стряскащ резултат - в една кухненска гъба място могат да си намерят до 45 милиарда микроби на квадратен сантиметър.

Всъщност гъбата е идеалната среда за развиването на бактерии. Мокрим я постоянно, рядко изсъхва вярно и вследствие на това пластове от бактерии могат да се натрупат по нея. Според, оповестено през 2017 година, до 362 типа бактерии могат да бъдат открити по една кухненска гъба.
 Снимка 595007

Защо обаче се получава по този начин, че бактериите се развиват толкоз интензивно точно по нея? Отговорът в действителност е много логически - " зареждаме " ги с храната, която остава по гъбата. Освен това, тъй като мием съдовете си най-вече с топла вода, осигуряваме на бактериите уютно местенце за размножаване.
 Снимка 595006

Всичко дотук може и да звучи плашещо, само че за благополучие в реалност не е чак толкоз. Бактериите върху кухненските гъби не са патогени, те няма да ни разболеят. Може най-вече да замиришат неприятно, само че е малко евентуално да съдържат нездравословни за здравето ни бактерии.

Въпреки това е добре да поддържаме добра хигиена в кухнята. Това включва и постоянната промяна на кухненската гъба. Препоръчително е да заменяме остарялата гъба с нова на всяка една до две седмици.
 Клавиатура, телефон, тоалетна паница и къде има повече бактерии
Кое е по-мръсно - клавиатурата или тоалетната паница

Шокиращи количества бактерии

А при положение, че я употребяваме по-често от нормално, знак, че е добре към този момент да я сменим, е появяването на неприятна миризма или лигави сектори, поучават от epicurious.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР