Куентин Тарантино и компанията Мирамакс се споразумяха за авторските права

...
Куентин Тарантино и компанията Мирамакс се споразумяха за авторските права
Коментари Харесай

Куентин Тарантино и "Мирамакс" се споразумяха за авторските права върху незаменимите токени от филма "Криминале"

Куентин Тарантино и компанията " Мирамакс " се споразумяха за авторските права върху издадените от режисьора незаменими токени от кино лентата " Криминале ", съобщи Ройтерс, базирайки се на правосъдни документи.

Режисьорът и компанията възнамеряват да изискат преустановяване на делото до две седмици, написа в документ, заведен във Федералния съд на Калифорния.

Тарантино и " Мирамакс " обявиха, че разногласието към този момент е зад тила им и чакат бъдещо съдействие, в това число възможни планове с незаменими токени.

Случаят е един от първите разногласия за интелектуална благосъстоятелност върху известните цифрови активи, известни като незаменими токени.

Компанията " Мирамакс ", която популяризира знаковия филм от 1994 година, заведе дело против Тарантино през ноември 2021 година, откакто блокчейн доставчикът " Сикрет нетуърк " (Secret Network) разгласи, че ще продава няколко токена със подиуми от " Криминале ". " Мирамакс " твърди в желае, че има всички права върху " Криминале " като се изключи характерните, непокътнати за Тарантино, които съгласно нея не включват незаменими токени. Студиата изиска от съда да блокира продажбата.

Тарантино съобщи в подадената през юни тъжба, че делото би трябвало да бъде отхвърлено, защото незаменимите токени се основават само на неговия сюжет, който съгласно него е обзет от настрана авторско право.

Според подаденото заявление незаменимите токени съдържат ръкописни сюжети на " Криминале " и мнения от Тарантино. Първият от седемте токена беше продаден за 1,1 млн. $ през януари. Няколко дни по-късно " Сикрет нетуърк " анулира останалите търгове, като се базира на изключителната неустойчивост на пазара.

Филмът " Криминале " от 1994 година с присъединяване на Самюъл Джексън, Ума Търман и Джон Траволта трансформира Тарантино в звезда в киното. Това е един от няколко кино лентата, които той основава с " Мирамакс ", ръководена по това време от братята Харви и Боб Уайнстийн

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР