Кучето с най-дългите уши. Победителят в най-високото тийнейджърско предизвикателство. Най-ниските

...
Кучето с най-дългите уши. Победителят в най-високото тийнейджърско предизвикателство. Най-ниските
Коментари Харесай

Новите рекорди в Книгата на Гинес

Кучето с най-дългите уши. Победителят в най-високото тийнейджърско предизвикателство. Най-ниските близнаци. Най-високият културист, спечелил си прякора " холандският колос ". Това са единствено част от най-новите върхове, записани в Guinness World Records 2022, реализирани от невероятни хора, невероятни животни и авангардни технологии. 

Запознайте се с някои от звездите в Книгата за върхове на Гинес за 2022 година:

Най-бързите 5 метра на тротинетка от куче и котка

Чували ли сте израза " гонят се като куче и котка "? В продължение на десетилетия тази метафора се употребяват като образец за противоположности, които не могат да се схващат. Запознайте се с 5 -годишния бостънски териер Лолипоп и 7 -годишна бенгалска котка Сашими от Онтарио, Канада, и ще се уверите, че посред им съществува същинско другарство. Любимото им занятие е да се разхождат дружно на... тротинетка. Невероятната двойка счупи рекорда за най-бързи 5 метра, изминати на тротинетка от куче и котка (двойка) с време от 4,37 секунди. Постижението ми към този момент влезе в Книгата на върховете на Гинес за 2022 година.

Собственикът им Мелиса Милет е 40-годишен професионален треньор на кучета от Онтарио. Тя има още 8 кучета и 3 други котки.

Най-бързите предни кълба и задни салта

Подобно на доста други, 28-годишната гимнастичка Бетани Лодж (Великобритания) се бори да резервира мотивацията си по време на пандемията. В дните на локдауна тя си слага много амбициозна цел: строшаване на връх. И постига цели два: връх за 5 задни салта за 30 секунди и най-бързите предни кълба за 100 метра (42,64 секунди). 

" Невероятно е да поставиш връх на Гинес. Това е нещо, за което даже не съм мислила. Като дребна постоянно четях книгите с достиженията на хората от целия свят и гледах невероятните неща, които вършат. За мен е нереално да получа този документ и да открия името си в книгата ", споделя Бетани Лодж.

Любимо упражнение на Бетани, която работи за биотехнологична компания в Оксфорд, е задното салто. " Той изисква мощ, само че и техника, с цел да можеш да го направиш ", споделя тя. 

Най-възрастните близначки от Япония

Умено Сумияма и Куме Кодама (Япония) са най-старите еднояйчни близнаци дами, които към 1-ви септември са били на 107 години и 300 дни. Двете са родени на 5 ноември 1913 година на остров Шодо, префектура Кагава, Япония, в огромно семейство от 13 души.

Близначките са преживели две международни войни. В един интервал от живота си са живели на 300 км разстояние и остовно се виждали на сватби и погребения. На към 70-годишна възраст, двете пътували заедно за будистки поклонения. Понастоящем Умено и Куме живеят в разнообразни домове за грижи.

Най-бързото прекосяване на 20 метра на ръце

Американецът Зайон Кларк, който е роден без крайници, счупи върха за най-бързото прекосяване на 20 метра на ръце за по-малко от 5 секунди (4,78 секунди). 

" За мен да бъда притежател на връх на Гинес значи, че съм измежду най-хубавите в света. Но в това време това е триумф за фамилията ми, за града ми, за хората, които ми оказват помощ, тъй като без тях нямаше да стигна до тук ", споделя Кларк.  

Неговият треньор, олимпийски златен медалист и притежател на върховете на Гинес Бъч Рейнолдс, изиграва основна роля в подготовката му за опита, дружно с близки другари и семейство, които го подкрепяха по пътя.

Кларк е роден със Синдром на каудална регресия - рядко положение, характеризиращо се с анормално развиване на долния (опашен) завършек на гръбначния дирек и е трябвало да премине през две разнообразни интервенции за гърба си, единствено с цел да може да седи изправен. Зайон е пуснат за осиновяване скоро след раждането му и в продължение на 16 години минава през системата за приемни грижи, надявайки се да откри непрекъснато семейство и най-сетне бива осиновен.

Най-високият младеж

15-годишният Оливие Рио (Канада) печели мястото си в Книгата на върховете на Гинес за 2022 г. като най-високият младеж в света (мъж). Той е висок 226,9 см (7 фута и 5,33 инча). 

Роден с тегло 7,5 кг, Оливие нараства до 16 кг през първия си месец и не стопира дотук. Благодарение бързия му напредък в 5-и клас е висок 5 фута и 2 инча.

Като дете Оливие прекарва часове в разглеждане на книгите си за върхове на Гинес, учи най-високите хора и се съпоставя с всеки рекордьор. След като не съумя да откри някой по-висок от него в изданията на книгите за 2015 и 2016 година, Оливие се въодушевява да реализира този връх и съумява.

Без значение къде се намира, хората задават въпроси и постоянно желаят фотоси до него. По време на една фамилна почивка в Куба, редица посетители от целия курорт поискали да си направят фотография с него.

Кучето с най-дълги уши

3-годишният Лу е черно-кафяв кунхаунд и печели върха за домашен любимец с най-дългите уши в света - цели 34 см. 

" Това беше обич от пръв взор ", споделя за него собственичка му Пейдж Олсен (САЩ), която решила да го осинови, когато го видяла. Пейдж постоянно се шегувала, че ушите на Лу са " екстравагантно дълги ", но по време на пандемията решила да ги мери. Оказало се, че Лу в действителност чупи рекорда за най-дългите уши на куче (живо) като всяко ухо е с размери 34 см (13,38 инча).

Според Пейдж, която е ветеринарен механик, ушите на Лу изненадващо не изискват специфична поддръжка заради дължината си. Тя ги ревизира един път месечно за непорочност, а през зимата употребява снуд, с цел да защищити ушите на Лу да не се влачат в снега.

Най-ниският спортен културист (мъж) 

Пратик Мохите стартира да тренира бодибилдинг през 2012 година В началото той се мъчел да хване оборудването по време на тренировки и хората към него постоянно го смятали за слаб, само че Пратик настойчиво се бори да потвърди, че останалите бъркат. 

Днес 25-годишният културист от Махаращра, Индия, счупи върха за най-кратък спортен културист (мъж) с височина 102 сантиметра височина (3 фута 4 инча). 

Най-много прескачания на въже, направено от собствената й коса

В Книгата на Гинес попада и Летиша Кай от Кот д`Ивоар. Тя сложи връх за най-вече прескачания на въже, направено от собствената й коса - общо 60 пъти за 30 секунди. 25-годишният модел, актриса и художник е известна с това, че прави статуи с кичурите си.

Прическите, които Летиша основава може да отнемат от 20 минути до 3 часа и варират в редица разнообразни стилове, дължини и компликации. Всички те обаче са въодушевени от предколониалната традиция на дамите в африканската просвета.

По публикацията работи Анелия Тодорова

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР