Кучето на президента Джо Байдън, Командир, е предизвикало няколко инцидента

...
Кучето на президента Джо Байдън, Командир, е предизвикало няколко инцидента
Коментари Харесай

Кучето на Байдън ухапало най-малко десет служители на Специалните служби

Кучето на президента Джо Байдън, Командир, е провокирало няколко случая с захапване в Белия дом и в Делауеър, съгласно имейл преписка на Сикрет сървис на Съединени американски щати, в която се вижда, че чиновници на организацията показват угриженост за сигурността си наоколо до немската овчарка, оповестява Си Ен Ен.

" Семейство Байдън работи по обучаването на домашния любим ", се споделя в изказване на Белия дом.

Друго куче на Байдън, Майор, също е взело участие в сходни произшествия.

Електронните писма, получени посредством претенции по Закона за независимост на информацията от консервативната група " Съдебен контрол ", демонстрират, че Командир е взел участие в 10 случая, в това число един, при който се е наложило чиновник да бъде настанен в локална болница.



Командер, който е на 22 месеца, идва в Белия дом през 2021 година При един от случаите, разказани в имейлите на Сикрет сървис, през ноември 2022 година офицер е бил ориентиран към локална болница, откакто Командир притиснал ръката и бедрата на офицера.

При един от случаите през октомври първата дама доктор Джил Байдън " не могла да си върне контрола " над кучето, когато то нападнало член на Специалните служби.

" Смятам, че е единствено въпрос на време преди агентда бъде атакуван или ухапан ", написа в имейл член на личния състав.

" Комплексът на Белия дом е неповторима и постоянно стресираща среда за фамилните домашни любимци и семейство Байдън работи, с цел да усъвършенства тази обстановка за всички ", съобщи Елизабет Александър, шеф по връзките на първата дама.

" Те си партнират със Сикрет сървис и личния състав на Изпълнителната резиденция във връзка с спомагателни протоколи и образование за водене на каишка, както и за основаване на избрани зони за бягане и извършения на Командир ", продължи тя.



" Според Сикрет сървис всеки от посочените произшествия е бил третиран сходно на други пострадвания на работното място, като са спазени съответните процедури за известяван и докладване. Президентът и първата дама са извънредно признателни на Сикрет сървис и личния състав за всичко, което вършат, с цел да обезпечат сигурността на тях, фамилията им и страната ", посочи Александър.

" Службите на Съединени американски щати са " наясно " с случаите с домашните любимци на фамилията ", съобщи Антъни Гулиелми, началник по въпросите на връзките.

" През последните няколко президентски администрации Сикрет сървис се ориентира по какъв начин да работи към домашните любимци и тези произшествия не са изключение. Приемаме сигурността и благосъстоянието на нашите чиновници извънредно съществено ", сподели Гулиелми и добави, че чиновниците се предизвикват да оповестяват за всевъзможни пострадвания, свързани с работата.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР