Кучето Мечо е тук, за да ни напомни, че трябва

...
Кучето Мечо е тук, за да ни напомни, че трябва
Коментари Харесай

От Animal Rescue разкриха какво е преживяло кучето Мечо докато е било в ръцете на насилника си


Кучето Мечо е тук, с цел да ни подсети, че би трябвало да сме хора. Оцелялото след свиреп побой куче гостува в предаването " На Фокус " по Нова телевизия, дружно с един от спасителите си. 

Светослав Петров от Animal Rescue разкрива, че Мечо се възвръща добре, на фона на това, което е претърпял.

" Той беше в доста тежко положение, прекара известно време в клиника, където не беше несъмнено дали оцелее. Първите дни поради тежките контузии не беше по никакъв начин добре. Сега се храни доста добре, това е обичаното му занимание ", изясни той. 

Мечо е бил с две фрактури на предния си крайник. " Бил е удрян тежко, със мощ. С предмети, не просто с ръце. Не можехме да повярваме, че това е породено от човек. Най-вероятно е бил връзван, лапите му са били връзвани, с цел да не избяга. Имаше натъртвания, прорезни рани по цялото тяло. С нещо е рязан ", съобщи Петров. 

Отначало Мечо е имал безумен боязън от хора. Заемал е отбранителна позиция. Мечо е имал доверие на насилника си, по тази причина той е съумял да го нарани толкоз. " Виждали сме човешката свирепост и преди, постоянно е фрапиращо. В случая не е потърпевш единствено Мечо, насилието е продължавало с години. Търсим още едно куче - Макс, което към момента търсим. Задължително би трябвало да има ефикасна присъда за насилника " безапелационен е той. 

Според него осиновителят на Мечо би трябвало да обича животните и да има огромно самообладание. " Той си възстановява бързо доверието към хората, само че би трябвало да сме деликатни ", прикани Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР