Кучето Гергана, убито със стрела на пловдивска бензиностанция, е жертва

...
Кучето Гергана, убито със стрела на пловдивска бензиностанция, е жертва
Коментари Харесай

Убиец на куче тренирал мерника си

Кучето Гергана, убито със стрела на пловдивска бензиностанция, е жертва на деликатно прицелване. На процедура животното е употребявано за преносима цел. Макар душманинът на четириногото да е бил от разстояние към 40 метра, стрелата е попаднала в главата на Гергана. Тези злокобен елементи по случилото се оборват версията на Христо Петков, че е стрелял при самоотбрана, тъй като кучето лаело мощно и можело да го ухапе, оповестява "Марица ".

Дистанцията, от която е стрелял, изключва рискът Гергана да го ухапе да е бил действителен. Стрелата пък е била образователна, само че поради точното попадение се е оказала смъртоносна за кучето. А самият факт, че стрелецът е имал времето и спокойствието да се прицели точно, демонстрира, че не се е чувствал заплашен.

Всичкото това излиза наяве от претекстовете към присъдата на 42-годишния Христо Петков, който получи условна присъда от 1 година и 2 месеца и санкция от 2100 лева

Стрелбата с лък била занимание на Петков от към 2 години към датата на убийството - 21 юни 2015 година Към 23 часа в този ден той се видял със собствен другар и двамата отишли да заредят на бензиностанцията на Пещерско шосе и ул. „ Копривщица”.

Бездомното куче Гергана обитавало региона, като за него се грижел личният състав на бензиностанцията и двата прилежащи хипермаркета. Животното било маркирано. Имало обичая да лае по колите и постъпило по този начин и във въпросната вечер. Това ядосало Христо Петков, той извадил лъка от багажника си и прострелял Гергана.

Случката е запечатана от видеокамерите на комерсиалните обекти, само че на фрагментите лицето на стрелеца не се вижда ясно. Многобройни очевидци обаче разпознават Петков.

В хода на делото даже негов непосредствен свидетелства, че той е можел да създаде надзорен изстрел за заплашване, защото, в случай че образователна стрела попадне на асфалт, тя издава тон и от нея излизат искри, което би било задоволително да накара едно куче да побегне.

Въпреки цялата фактология Христо Петков отхвърля да признае виновността си и пред Районния съд отбраната му стартира версията, че причина за гибелта на Гергана е не раната, а поставената по-късно от ветеринарен доктор инжекция, с която животното е било евтаназирано.

Експертизите обаче демонстрират, че това единствено е икономисало страдания на кучето, тъй като гибелта му е била сигурна. Предстои по проблема да се произнесе и Окръжният съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР