Кучето е програмирано да търси социални връзки, за да се

...
Кучето е програмирано да търси социални връзки, за да се
Коментари Харесай

Как да подготвим кученцето си да остава само

Кучето е програмирано да търси обществени връзки, с цел да се усеща удобно и в сигурност. Времето, което прекарва единствено, изключително като малко, е мъчно и непознато за него.

Неизбежно, в някакъв миг ще го оставим единствено у дома. Но всеки собственик на малко куче би трябвало да развие умеенето на животното да се самоуспокоява и да прекарва въпросното време безшумно и добродушно. И това е жизненоважна част от ранното образование.

 Спорт с кучето
Спорт с кучето

5 разновидността, които да практикуваме дружно

Това ще помогне за превъзмогване на напрежението от раздялата с обичаните хора на по-късен стадий, когато порасне, а ние продължаваме да вървим на работа. Разбира се, не трябва да го вършим и асоциално, а да подходим с уравновесен метод към обстановката.

Кучето и сънят

 Снимка 339104

Трябва да се възползваме оптимално от потребността на нашето кученце от отмора. Колкото и да обичаме да се гушкаме с него и да не го оставяме даже за момент, хубаво е да използваме момента, когато то спи, с цел да го отделим от себе си и да остане единствено за известно време.

Най-лесно ще бъде с кучешко легло . Когато дребното космато приятелче наподобява доста изморено, би трябвало да го вземем и да го сложим в неговото легло, в непосредствена непосредственост до нас. След това в продължение на няколко седмици последователно да го преместваме по-далеч, до момента в който не стартираме да го оставяме единствено в някоя стая.

Играчките

 Снимка 348201

Играчките за дъвчене са чудесна алтернатива, с цел да държим кучето щастливо заето, когато сме ангажирани, с цел да си играем дружно.

Кучетата, изключително дребните кученца, чийто зъбки порастват, обичат да дъвчат нещо. С подобаващите играчки (има безкрайни варианти) хем ще ги ангажираме да се занимават с нещо без нас, хем ще си чешат зъбите и ще бъдат щастливи.

Обучение на открито


 Снимка 348205

За задачата ни би трябвало каишка, дълга към два метра. Излизаме на открито и завързваме кученцето за постоянен обект (някоя скамейка например), след което му даваме една от играчките и започваме да се отдалечаваме.

Първо с няколко крачки и последователно по-далеч, само че по този начин, че въпреки всичко да го виждаме - както и то нас. Това е дребна стъпка, която оказва помощ да се направи равномерен преход, тъй че в последна сметка да може дребното приятелче да почива умерено и да не е уплашено, когато не сме у дома.

Разходките

 Снимка 348207

Необходимо е да осигурим на животинката нужното внимание, с цел да изразходи физически задоволително сила. Това включва освен разходки, само че и игри, образования - като кряскане по името, с цел да пристигна при нас и така нататък Така то ще се измори задоволително, с цел да има потребност да поспи - затова да се отдели от нас и да остане единствено за даден интервал от време.

Обучение у дома

 Снимка 348208

Като общо предписание, би трябвало да се опитваме да прекарваме най-малко 30-50% (в взаимозависимост от от темперамента на кученцето) от времето си у дома с него. Добре е да отделяме и време на образование, през което да работим върху неговите умения, само че и да го оставяме единствено за даден интервал.

Колкото и да е мъчно да се откъснем от дребното космато зверче и да следваме изброените нагоре стъпки, би трябвало да помним, че в дълготраен проект това е доста потребно за него за справяне със самотата, разкрива Dogtime.

 Кучетата също не спят от терзание
Кучетата също не спят от терзание

Още една човешка линия, която имат
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР