Кучетата водачи са дружелюбни, пухкави и сладки. Кучетата водачи могат

...
Кучетата водачи са дружелюбни, пухкави и сладки. Кучетата водачи могат
Коментари Харесай

8 любопитни факта за кучетата водачи

Кучетата водачи са отзивчиви, пухкави и сладки. Кучетата водачи могат да провокират съвсем неустоимо прелъщение да си играят с тях. Те обаче са доста повече от красиво лице. Кучетата водачи дават опция за живот на самостоятелност, подвижност и другарство на слепи и хора с отчасти зрение. Кучето лидер е най-хубавият другар на незрящия или слабовиждащ човек. Незаменим асистент, който дава на тези хора опцията свободно да се придвижват в пространството и да водят самостоятелен и деен метод на живот.

8 любопитни обстоятелството за кучетата водачи

 

1. Те не са толкоз скорошно откритие.

 кучетата водачи 8 любопитни обстоятелството за кучетата водачи фотография: pinterest

Литературата, творбите на изкуството, гравюрите и дърворезбите карат историците да имат вяра, че кучетата водачи датират минимум от средата на 16 век. Въпреки това, първият последователен опит за образование на кучета за подкрепяне на слепи хора е изработен към 1780 година в болничното заведение за слепи „ Les Quinze-Vingts “ в Париж. Въпреки това едвам първоначално и средата на 1900 година институциите за образование на кучета водачи станаха по-разпространени, позволявайки доста по-голяма досегаемост.

2. Преминават изцяло образование.

Отнема към 18 месеца, с цел да се образова куче лидер от раждането му. Първо, кученцето живее към една година в тествано домакинство, което непринудено е отгледало кученцето съгласно съответни насоки. Тази среда оказва помощ за развъждането на кученцето и го учи на домашно образование и смирение. След това кучето би трябвало да премине публично образование за куче лидер, което се организира от експерти и продължава към 4-6 месеца. На към 18 месеца кучетата водачи срещат своя сътрудник и те упражняват дружно няколко седмици, преди да станат дълготрайни спътници.

3. Те са обект на щателна стратегия за съвпадане.

 кучетата водачи 8 любопитни обстоятелството за кучетата водачи фотография: pinterest

Сравняването на кьорав човек или човек с повредено зрение с вярното куче за него е изтънчено изкуство, което включва доста мисъл. Всеки клиент минава персонално изявление и развой на скрининг, преди да бъде сдвоен с куче, което дава отговор на тяхната подвижност, персона, метод на живот и физически потребности. Кучетата водачи са най-хубавите другари на човек.

4. Те идват в разнообразни породи.

Породите кучета водачи се избират по характер и опция за образование. Днес голдън ретривърите, лабрадорите и немските овчарки са най-вероятно да бъдат определени от центровете за служебни животни. Тези породи имат добър диапазон от размери, като цяло са здрави и имат гальовен, само че подготвен характер. Кръстоски като голдън ретривър/лабрадор и лабрадудълс също постоянно се употребяват, като най-популярната порода, употребена през днешния ден, е лабрадор ретривърът.

Кучетата водачи в никакъв случай няма да изневерят на притежателя си.

5. Колкото и сладки да наподобяват, не би трябвало да се галят по време на работа.

 кучетата водачи 8 любопитни обстоятелството за кучетата водачи фотография: pinterest

Кучетата водачи са на работа и не би трябвало да се разсейват. Те са подготвени да пренебрегват всички разсейвания към тях и да се концентрират само върху потребностите на своите притежатели. Затова не би трябвало да галите, храните, подсвирквате или говорите с куче лидер, без първо да попитате притежателя. Често разчитането на куче лидер е единственото нещо, което стои сред притежателя и съществено пострадване или гибел. Така че постъпете вярно и учтиво ги игнорирайте, с цел да могат да си свършат работата.

6. Те са добре пристигнали в публични зони.

В съвсем всички западни, развити страни, кучетата водачи са освободени от разпореждания против наличието на животни на публични места. Законодателството по отношение на дискриминирането на хората с увреждания и равните благоприятни условия нормално позволява на незрящ човек, съпроводен от куче-водач, да върви на всички места, където е позволено на необятната аудитория. Това разрешава на кучето лидер да съпровожда стопанина си до заведения за хранене, медицински центрове, магазини от всевъзможен тип и даже до самолети.

7. Те не могат да четат светофари.

 кучетата водачи 8 любопитни обстоятелството за кучетата водачи фотография: pinterest

Често срещано неправилно разбиране е, че кучетата водачи демонстрират по кое време е безвредно да пресечете улицата. Това не е правилно. При светофар кучето лидер няма способността да разпознае по кое време светлината се трансформира от зелена на жълта на алена. Човекът е този, който дефинира по кое време е безвредно да пресече улицата и по коя посока да тръгне; по-късно кучето насочва индивида през улицата, с цел да стигне до другата страна. Въпреки че кучето не знае по кое време е безвредно да пресече улицата, в случай че види кола, която се доближава прекомерно близо, то е подготвено да спре или да се опита да реалокира индивида от пътя.

8. Те имат доста влияние върху здравето на слепи и хора с отчасти зрение.

Кучетата водачи могат да обезпечат на слепите хора убеденост, другарство и сигурност. Доказано е, че компанията, предлагана от служебно куче, понижава тревогата, депресията и самотата. Намаленият стрес от своя страна усъвършенства сърдечно-съдовото здраве. Те също улесняват напредването, което води до нараснали извършения. Кучетата водачи са подобрили доста психическото и физическото здраве на незрящите хора, само че най-важното е пресечната точка сред двете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР