Кучетата не са просто домашни любимци, а част от семейството.

...
Кучетата не са просто домашни любимци, а част от семейството.
Коментари Харесай

Какво сънуват кучетата

Кучетата не са просто домашни любимци, а част от фамилията. И като такива считаме, че знаем всичко за тях, че сме опознали характера им и няма с какво да ни изненадат. Но евентуално най-малко един път сме се чудили какво им минава през мозъка, до момента в който спят. Дали сънуват и какво?
 Куче с другарче - тайната за благополучен и дълъг живот на домашния любим
Как кучето ни да е щастливо и да живее по-дълго

Колко малко им би трябвало

Отговор на тези въпроси дава психологът от Харвардския университет доктор Барет. Тя това, което и други са открили преди него - че и, точно като хората, имат несъзнателни мисли, до момента в който спят. Или другояче казано - сънища. И тъкмо като нас най-често сънуват това, което са претърпели денем.

Не е особена изненада, че най-вълнуващите моменти за четириногите са тези, в които си играят с нас, получават грижа и внимание. Затова и психологът твърди, че точно лицата и дейностите на стопаните им са най-често срещани в сънищата на кучетата. А и за никого не е загадка какъв брой доста тези животинки се привързват към хората, с които живеят.
 Снимка 656528

Оказва се, че даже етапите на съня на домашните любимци са сходни с тези при хората. И сънищата се демонстрират в дълбоката фаза на сън. Понякога навлизането в нея може да е съпроводено с трептене, бързо движение на очите под клепачите и даже лек лай.
 Наистина ли сме по-щастливи и по-малко уплашени, в случай че имаме куче
Още една причина да си отглеждаме куче

Науката го потвърждава

Според психолога, стопаните на кучета могат да подобрят както съня им, по този начин и сънищата, като им обезпечат най-много позитивни страсти денем. Освен това тя поучава в никакъв случай да не будим четириногото, даже да виждаме, че сънува призрачен сън, тъй като реакцията му може да е първична и нападателна, колкото и да не го чакаме, написа Mirror.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР