Кучетата не проявяват агресия без причина, всяко нападение или гняв

...
Кучетата не проявяват агресия без причина, всяко нападение или гняв
Коментари Харесай

Кога кучето става агресивно?

Кучетата не демонстрират експанзия без причина, всяко нахлуване или яд на животното е породено от една от следните пет най-често срещани аргументи

Кучетата не демонстрират експанзия без причина, всяко нахлуване или яд на животното е породено от една от следните пет най-често срещани аргументи: болежка, нужда от самоотбрана, боязън, психическа контузия или хормони , сподели пред РИА Новости президентът на Руската киноложка федерация Владимир Голубьов.

" Искам да подчертая, че няма нападателни породи - има съответни нападателни човеци, за които никой не е полагал грижи и обучавал. Всяко куче се нуждае от дресировка. Ако едно добре отгледано куче внезапно стартира да се държи нападателно, би трябвало да помислите какво кара домашния любим да се промени толкоз фрапантно. Агресията е демонстрация на боязън: боязън за сигурността, боязън от загуба на запаси, боязън от наказване или болежка. Понякога неприятното държание на притежателя или здравословни проблеми могат да провокират такава реакция ", сподели Голубьов.

Той сподели, че животните постоянно не могат да дадат на притежателя да разбере, че нещо ги боли, а когато болката не е съпроводена от спомагателни признаци, може да бъде доста мъчно да се разпознае заболяването.

" Понякога животно, изпитващо хронична болежка, която е сложна за диагностициране, стартира да се държи нападателно към любящ притежател: разрушителното му държание може да бъде породено даже от нормалното поглаждане. Стопанинът, без да знае, че кучето го боли, може да допре болно място ".

В този случай единствено ветеринарен доктор може да помогне на кучето, поучава Голубьов и след лекуване агресивното държание на кучето автоматизирано ще изчезне.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР