Кучетата и конете на армията и полицията в Румъния ще

...
Кучетата и конете на армията и полицията в Румъния ще
Коментари Харесай

Румънски коне и кучета от армията с пенсии почти като на българските пенсионери

Кучетата и конете на армията и полицията в Румъния ще получават по 65 евро пенсия. Парламентът на страната одобри закон, според който откакто се отдръпват от работа, животните ще имат право на грижи, в това число и ветеринарна помощ.
В досегашната процедура има случаи, в които животните се евтаназират, в случай че няма искащи да се грижат за тях. С новото законодателство грижата става наложителна. Средствата ще бъдат обезпечени от държавното управление, съобщи " Дарик ".
Парламентът на Румъния одобри закон, който дава на тези животни правото на държавна " пенсия ". Това значи, че те ще получават грижи и откакто престанат да извършват задания, отбелязва локалният уебсайт Profit.ro.
Животните ще получават храна и грижа, в това число ветеринарна помощ, а заинтригувани хора ще могат да се грижат за тях.
Всяко животно ще получава по 65 евро " пенсия ". Парите ще идват от аварийния фонд на държавното управление. Това е почти две трети от минималната пенсия на българските пенсионери, която е 207 лв..

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР