Кучета, работещи на летището в Хелзинки - Вантаа, гарантират “почти

...
Кучета, работещи на летището в Хелзинки - Вантаа, гарантират “почти
Коментари Харесай

Кучета „тестват“ по-бързо хора за коронавирус от PCR-ите


Кучета, работещи на летище то в Хелзинки - „ Вантаа ”, подсигуряват “почти 100% ” разкриване на ковид доста по-рано от PCR проби те, заяви ТАСС, съобщи БГНЕС.

В тестванията бяха тествани към 100 пасажери дневно с животни. Пристигащите пасажери бяха помолени да се подредят и да избършат лицата си със салфетка. След това я сложиха в буркан и я дадоха на кучета та да помиришат.

Животните се образоват да демонстрират допустимо заразяване с избрани придвижвания. Ако кучето предизвести личния състав, че пробата е позитивен, пасажерът се подлага на PCR тест.

До момента в опита са взели участие към 2200 пасажери и 16 кучета , които работят на смени. Туристите се подлагат на „ кучешкия тест ” непринудено.

Според Анна Хилм-Бьеркман от Университета в Хелзинки , потреблението на „ кучета-снифъри ” може да обезпечи евтина и бърза опция на тестването със по-скъпите PCR-тестове на летищата. В момента този тест коства на летище то в Хелзинки 300 000 евро.

„ Знаем, че респираторните болести като COVID-19 трансформират телесната миризма, тъй че има доста огромен късмет кучета та да я открият “, сподели професор Джеймс Логан, ръководител на катедрата за надзор на болесттите в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР