Кучета, работещи на летище Вантаа в Хелзинки, гарантират почти 100%

...
Кучета, работещи на летище Вантаа в Хелзинки, гарантират почти 100%
Коментари Харесай

Доказано: Кучетата откриват коронавирус по-бързо от PCR тестовете

Кучета, работещи на летище " Вантаа ” в Хелзинки, подсигуряват " съвсем 100% " разкриване на ковид доста по-рано от PCR тестванията, заяви ТАСС. Това бе потвърдено с опит от учени.
По време на тестванията бяха тествани към 100 пасажери дневно с животни. Пристигащите бяха помолени да се подредят и да избършат лицата си със салфетка. След това я сложиха в буркан и я дадоха на кучетата да помиришат. Животните се образоват да демонстрират допустимо заразяване с избрани придвижвания. Ако кучето предизвести личния състав, че пробата е позитивен, пасажерът се подлага на PCR тест.
 Дубай употребява кучета за идентифициране на пасажери с ковид Дубай употребява кучета за идентифициране на пасажери с ковид
Международното летище в Дубай стана първото в света, употребяващо кучета за идентифициране на пасажери, инфектирани с ковид, заяви пор...
До момента в опита са взели участие към 2200 пасажери и 16 кучета, които работят на смени. Туристите се подлагат на " кучешкия тест ” непринудено. Според Анна Хилм-Бьеркман от Университета в Хелзинки, потреблението на „ кучета-снифъри ” може да обезпечи евтина и бърза опция на тестването със по-скъпите PCR-тестове на летищата. В момента този тест коства на летището в Хелзинки 300 000 евро. " Знаем, че респираторните болести като COVID-19 трансформират телесната миризма, тъй че има доста огромен късмет кучетата да я открият “, сподели професор Джеймс Логан, ръководител на катедрата за надзор на болесттите в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР