Кучета, планини, вкусна храна, безкрайни плажове и бебета – Instagram

...
Кучета, планини, вкусна храна, безкрайни плажове и бебета – Instagram
Коментари Харесай

Facebook обучава изкуствен интелект да „вижда“

Кучета, планини, вкусна храна, безкрайни плажове и бебета – Instagram е цялостен с всичко това. Всъщност по този начин се трансформира в една от най-големите бази данни със фотоси на планетата през последното десетилетие, а компанията майка Фейсбук употребява това свое благосъстояние, с цел да основава нови технологии.

В момента платформата образова стратегия с изкуствен интелект (AI), която може да „ вижда “. Програмата на име SEER е надминала съществуващите AI модели в извършен тест за различаване на обекти, съобщи CNBC.

Системата е постигнала „ оценка на точността на класификацията “ от 84.2% при опит да направи тест, възложен от ImageNet – огромна образна база данни, предопределена за потребление при проучване на програмен продукт за образно различаване на обекти.

SEER е съумял да разпознава предмети от фотоси посредством разбор на инцидентни, немаркирани и необработени изображения. „ Бъдещето на изкуствения разсъдък е в основаването на системи, които могат да се учат непосредствено от каквато и информация да им е даване – без значение дали става дума за текст, изображения или различен вид данни “, пишат откривателите от Фейсбук в своя обява.

Макар че все още става дума единствено за изследване, съгласно представител на компанията евентуалните приложения са относително необятни.

Много консуматори на Instagram обаче могат да се изненадат от обстоятелството, че техните изображения се употребяват за образование на AI системи. Това изискване обаче е заложено в политиката за данни на платформата, която мнозина пропущат да прочетат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР