Кучета имат вроден инстинкт да ловуват по-малки същества от тях

...
Кучета имат вроден инстинкт да ловуват по-малки същества от тях
Коментари Харесай

Защо кучетата гонят котките?

Кучета имат присъщ инстинкт да ловуват по-малки същества от тях още от предшествениците си – вълците. Освен това домашните кучета са развъждани по друг метод и някои имат разнообразни вродени инстинкти от други.

Ако имате териер или друго сходно ловно куче, можете да не се занимавате да го храните доста много, просто го пуснете да си тича из квартала.
 котки и кучета ThinkStock/Getty Images
Има други породи, които са привикнали да изравят гризачи от земята, а има и някакви безусловно безполезни зверчета, като пинчерите да вземем за пример, които са привикнали само да гризат обувките на гостите ви.

Въпреки инстинктите обаче, всяко куче може да бъде подготвено да се въздържа от кървави подиуми с котки. Това е елементарно – просто запознайте песа с вашето коте, още до момента в който е дребен. Ако и котката не е цялостен глупак, което е необичайност, двамата могат да се сближат и да си станат същински BFF-и.

Даже е допустимо кучето да защищава котката ви от други кучета, просто тъй като си пази територията. Само… го крийте от другите кучета в квартала да не му се подиграват много-много.

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР