Кучета и котки не предават новия коронавирус на хора, но

...
Кучета и котки не предават новия коронавирус на хора, но
Коментари Харесай

Кучета и котки не предават новия коронавирус, но може да се заразят с него от хора

Кучета и котки не предават новия ковид на хора, само че може да бъдат тествани положителни за ниски равнища на този патоген, в случай че се заразят с него от господарите си, заяви Асошиейтед прес.

До тези изводи стигнали управляващите в Хонконг, откакто сложено под карантина куче било тествано едва положително за вируса на 27 и 28 февруари и 2 март при потребление на взети от носа и устата му проби.

Домашно куче е сложено под карантина в Хонконг поради подозрение за болест с ковид

"Досега няма доказателства, че домашни любимци може да са източници на заразяване с новия ковид или че са наранени от заболяването COVID-19 ", съобщи представител на локалните управляващи.

Британски вирусолог: Кучетата могат да се заразят с ковид

Учени подозират, че причиняващият заболяването вирус SARS-CoV-2 произлиза от прилепи и е бил предаден на различен скотски тип, евентуално дребен бозайник в природата, преди да болести индивида. Експерти от университета в Хонконг и Световната организация за здраве на животните са съгласни, че кучетата са с ниско равнище на заразяване и че може да става въпрос за предаване на вируса от човек на животно, добавя Българска телеграфна агенция.

Домашните котки постоянно популяризират коронавируси
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР