Кучешкият бой между питбули и ловни кучета, станал в почивните

...
Кучешкият бой между питбули и ловни кучета, станал в почивните
Коментари Харесай

Кучешкият бой между питбули и ловни кучета стигна до прокура...

Кучешкият пердах сред питбули и ловни кучета, станал в почивните дни сред Пазарджик и Юнаците, е стигнал до полицията и прокуратурата. И двамата притежатели, влезнали в сдърпване след сбиването на питомците си, са подали тъжби, такива са подадени и в Ловно-рибарското сдружение “Сокол-1893 “ в Пазарджик. Това стана ясно от обява на ръководителя на сдружението Евгени Абаджиев. Поради разминаване в описанието на обстановката в двете тъжби обаче дефинитивно мнение не е взето.

Единият участник в спречкването е разхождал двата си питбула отвън града след моста на река Тополница. В полето срещнали ловджия, който водел две ловни кучета. Четириногите се сбили, при което ловецът прострелял единия питбул, който имал разкъсвания на крайници. Същевременно обаче е ранено и едно от ловните кучета - дратхаар. Твърди се, че авджията се заканил на съперника си и насочил оръжието си и против него.

Проверка на Абаджиев сочи, че ловецът е взел участие в постоянен излет и е имал всички изисквани за това документи. А питбулите са се разхождали свободно, без наложителните за бойните породи мотиви и намордници, написа още ръководителят, базирайки се на двете получени тъжби. Той добавя, че ще изчака решението на прокуратурата и изясняване на случая, след което ще излезе с публично мнение. Ако се откри, че ловецът е нарушил закона, той ще бъде наказат съгласно Устава на сдружението.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР