Кученце бе спасено от евтаназия благодарение на много рядка операция

...
Кученце бе спасено от евтаназия благодарение на много рядка операция
Коментари Харесай

Протеза чрез 3D модел даде нов живот на куче в Пловдив

Кученце бе избавено от евтаназия с помощта на доста рядка интервенция освен у нас, само че и в международен мащаб. Джеси, която е единствено на 10 месеца води втори живот, откакто е блъсната от лек автомобил и е застрашена от евтаназия заради тежко увреждане на два от крайниците й. Нейните стопани я карат по неотложност в клиника " Провет " в пловдивския квартал " Тракия " в средата на юни, само че след мнението за възможна ампутация и предложение за протезиране, те се отхвърлят поради високите разноски и невъзможността да се оправят с инвалид- оферират Джеси да бъде евтаназирана.
Прочетете още
Това обаче не се случва, личният състав на клиниката я осиновява и поставя непрекъснати грижи за нея от този момент. В края на юни кученцето претърпява ампутация на челен десен крак, заради увреждане на нервите. Въпреки че остава без предна лапа, Джеси не се предава, както и екипът на клиника " Провет ".



Задна дясна лапа има късмет да бъде възобновена посредством новаторска протеза. След компютърна томография(скенер) и рентген се проектира по 3D модел костно- инкорпорирана протеза. В края на юли след интервенция, водена от доктор Симеон Пачев-младши, е вградена първата част на протезата в подбедрената кост на кучето. След интервал на зарастване е сложена и външната част на импланта, с помощта на който Джеси може да върви.



Част от цената за престоя и оперативните интервенции е поета от клиниката и организацията Pet Paw Bulgaria.

Джеси обаче има потребност от още малко помощ, с цел да се покрие остатъка от разноските - нужната сума е 2700 лв.. Мило семейство от Пловдив към този момент се ангажира с осиновяването й, след привършване на възстановителния интервал.

Всеки, който желае да подари може да го направи на сметка на организацията Pet Paw Bulgaria: РАЙФАЙЗЕН БАНК:

IBAN: BG09RZBB91551012878566

Титуляр: Pet Paw

Основание: Джеси

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР