Кученцата в зоомагазините могат да заразят хората с бактерия, за

...
Кученцата в зоомагазините могат да заразят хората с бактерия, за
Коментари Харесай

Внимание! Малките породи кучета в зоомагазините могат да бъдат опасни за здравето ни

Кученцата в зоомагазин ите могат да заразят хората с бактерия, за която не съществува лекуване с антибиотици, демонстрират данните от американско изследване, представено от " Медикъл Експрес ", заяви Българска телеграфна агенция. 

Бактерията Campylobacter jejuni (C jejuni) не се поддава на обичайна терапия и съставлява възходящ риск за публичното здраве, предизвестяват от Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати. Специалистите са проучили 168 случая на инфекции, породени главно от куче та от зоомагазин и.

" Тези огнища демонстрират, че продаваните животни са източник на мощно резистентни към медикаменти бактериални инфекции, " споделя лекар Марк Лафлин, който работи за американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите. Според събраните данни устойчивите на лекарства варианти на C jejuni циркулират в Съединени американски щати от най-малко 10 години, само че не са открити други техни източници с изключение на куче та.

От началото на лятото на 2011 година здравните служби регистрират растеж на инфектирани хора, които са имали контакт с животни в зоомагазин и. Констатирани са 137 случая в интервала сред януари 2016 година и февруари 2020 година, както и други 31 от 2011 година Около 97% от пациентите са общували с куче през седмицата преди да се разболеят, като при 88% срещата е била с животно от зоомагазин и те са инфектирани с бактерията C jejuni.

Тя може да се популяризира измежду доста куче нцата, събрани на едно място. Предава се нормално посредством инфектирана храна или вода.

Признаците на заболяване при домашните любимци включват омърлушеност, липса на вкус, диария и извънредно дишане. Дори куче , което наподобява крепко, може да популяризира инфекцията, съгласно експертите.

Засега не е ясно дали бактерията я има и в приютите за животни. " Не знаем дали осиновените куче та са по-безопасни ", признава лекар Лафлин.

Бактерията C jejuni е най-честата причина за диария при американците, като всекидневно множеството инфектирани се възвръщат седмица след появяването на първите признаци и не се нуждаят от сериозна лекарска интервенция.

Изследването е оповестено в " Списание на Американската здравна асоциация ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР