Куче преследва котка е честа сцена не само от филмите,

...
Куче преследва котка е честа сцена не само от филмите,
Коментари Харесай

Кучета срещу котки

Куче преследва котка е честа сцена освен от филмите, а и от действителния живот. Но има ли в действителност ненавист сред двата типа?

Отговорът е не.

Кучетата и котките не са естествени врагове. Обикновено има злост, само че той е резултат не от инстинкт, а от липса на връзка .

Опашките

 Снимка 328568

Кучетата и котките могат да бъдат разказани като хора от разнообразни култури. Те не приказват на един и същи език. Вземете да вземем за пример опашката - както знаете, тя е значим детайл от комуникирането и на двата типа.

Едно куче нормално размахва опашка, когато е щастливо или желае да поздрави някого. Ако една котка поклати опашката си обаче , тя демонстрира, че се усеща нервна, нападателна или застрашена .

Ето го и първият проблем с връзката сред котките и кучетата. Размахващият опашка привет на кучето просто няма да бъде тълкуван вярно от котката. И противоположното - котка, която желае да остане сама, няма да бъде разбрана от едно куче.

Лапите

 Снимка 328563

Същото важи и за жеста с покачване на лапата. Вашият кучешки другар би вдигнал лапата си, когато желае да играе, само че при една котка изобщо не е по този начин.

Първичните оръжия на котката са нейните нокти и когато повдига лапа, това постоянно е предопределено като опасност, а не като игра.

Битката

 Снимка 328565

Двата скотски типа имат напълно друго държание . Повечето кучета са изразителни и енергични. Котките са доста по-уравновесени и държат на тяхното си място. Така че, когато едно куче идва при котката и се пробва да подуши задните ѝ елементи, тя го пояснява като лишаване на територия; или ще се отдръпна бързо, или ще отбрани пространството си, като му нанесе неприятна драскотина.

И това води до безкрайната " война " сред котки и кучета . Кучето е див звяр и инстинктите му въпреки всичко са инстинктите на ловеца. Когато една котка тича, кучето ще я гони - толкоз е просто. От друга страна доста кучета, даже и най-приятелски настроените, посрещнати с нокти в носа, ще отвърнат на удара.

Омразата

 Снимка 328564

Няма същинска ненавист сред котки и кучета - най-малко не ненавист, както хората я схващат. Има доста образци за котки и кучета, които са страхотни другари.

При вярното образование в действителност няма да имате проблем да гледате котки и кучета под един покрив, само че същото не постоянно важи за котки и канарчета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР