Кубрат Пулев загуби битката за световната титла по бокс в

...
Кубрат Пулев загуби битката за световната титла по бокс в
Коментари Харесай

Кубрат Пулев загуби битката за световната титла

Кубрат Пулев загуби борбата за международната купа по бокс в тежката категория за експерти, откакто беше нокаутиран от британеца Антъни Джошуа в 9-тия рунд. Британецът съумя да отбрани купите си в четири от версиите – на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), осведоми БНР. 

Двубоят стартира с внимателни дейности и на двамата боксьори в първите два рунда. В третия Джошуа притисна Пулев със свирепи офанзиви. След мощна композиция от удари британецът разклати съществено Кобрата, който изпадна в нокдаун. Българинът продължи, само че получи доста тежък ъперкът, след който бе повален на земята. Пулев съумя да се задържи на крайници до края на рунда и да продължи мача. След едноминутната пауза изглеждаше по този начин, че Кубрат е съумял да върне част от силите си. Надлъгването сред двамата продължи. Българинът съумя да нанесе няколко точни удара, като съгласно съдиите съумя да завоюва 8-мия рунд. В идващия Джошуа довърши противника си. Британецът си служеше доста ловко с ъперкъти и след още един мощен подобен удар отново прати на пода Пулев. Българинът се изправи, само че получи доста тежък десен в главата си. Нокаут и победа за Джошуа!

Това беше втора загуба на Кубрат Пулев в мачове за международната купа, откакто през 2014 година загуби борбата против Владимир Кличко в Хамбург с нокаут. Така върхът на българина в професионалния бокс към този момент е 18 победи (14 с нокаут) и 2 загуби.

Успехът бе 24-ти в кариерата на Антъни Джошуа и 21-ви с нокаут. Веднага след срещата Джошуа разкри, че се надява идната отбрана на купите му да бъде в английски конфликт против Тайсън Фюри. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР