Кубрат Пулев спечели 30-ата си битка на тежката категория в

...
Кубрат Пулев спечели 30-ата си битка на тежката категория в
Коментари Харесай

Убедителен Кубрат разби поляк

Кубрат Пулев завоюва 30-ата си борба на тежката категория в професионалния бокс. Той се наложи извънредно безапелационно против поляка Анджей Вавжик в главната среща на боксовата галавечер в Коста Меса, Калифорния.

42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край кръга - 99:89, 100:88, 100:88, и записва 30-ата си победа в 32 мача измежду експертите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, до момента в който един от тях присъди един рунд в интерес на Вавжик.

Двубоят от тежка категория мина напълно под контрола на Пулев, като той прати противника си на два пъти в нокдаун, само че се размина с нокаута.

Малко преди началото на срещата стана ясно, че Пулев е бил привикан да даде допинг проба, каквато нормално се дава след мачовете. Това обаче не наподобява да повлия изключително на българина, който от началото на срещата бе по-активният боксьор.

В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с минимално преимущество на Пулев. В третия рунд то към този момент изглеждаше по-сериозно, само че без да се основават сериозни обстановки на кръга. 

В края на първата минута на четвъртия рунд Вавжик провежда първата си по-сериозна офанзива в мача, а малко по-късно откри и брадата на Пулев с ляв прав удар. 

Пулев отговори на предизвикването в средата на петия рунд, когато съществено разклати Вавжик с поредни ляв и десен удар. Последваха и няколко леви прави удара на българина, само че в края на рунда съдията на кръга предизвести Пулев за удар с лакът в лицето на поляка.

Шестият рунд стартира с доста деен бокс от страна и на двамата участници в мача. Много тежък удар с дясната ръка накара Вавжик да приклекне, само че полякът не падна и не му бе броен нокдаун. 

В края на рунда с ляво кроше Кубрат Пулев съумя да прати Вавжик на земята и този път към този момент имаше отброяване за нокдаун.

Още в старта на осмия рунд Пулев направи доста солидна офанзива с дясно кроше, с която докара втори нокдаун на Вавжик. Полякът мъчно стоеше на краката си, а неспирните леви прави удари на българина правеха задачата му неимоверно сложна. 

До края на мача Кубрат Пулев продължи да господства, а успеха за Вавжик бе тази, че се размина с нокаутиращия удар на българина.

За по-големия от двамата Пулеви това е 33-ти професионален дуел, като до момента най-изявеният ни професионален боксьор има 29 победи и 3 загуби - от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дерек Чисора.

Кубрат тежеше 116 кг на формалния кантар, което е негов персонален връх - предходния връх беше през 2017-а с 600 грама по-малко за срещата в София с Кевин Джонсън.

За Кобрата това е втори дуел в Коста Меса след извънредно забавния подобен против Богдан Дину през март 2019 година, когато завоюва с нокаут.

Вавжик е с 34 победи и 2 загуби, като провалите му са от Михал Болоз през 2022-ра с нокаут и Александър Поветкин през 2013-та също с нокаут.

Това беше първи мач за Кобрата от година и половина насам. 

Снимка: LAP.bg
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР