Кубрат Пулев ще се изправи за втори път в кариерата

...
Кубрат Пулев ще се изправи за втори път в кариерата
Коментари Харесай

Кобрата се изправя срещу Дерек Чисора в Лондон

Кубрат Пулев ще се изправи за повторно в кариерата си против британеца Дерек Чисора в мач от тежка категория, с който Кобрата се надява да направи още една крачка към нов мач за международната купа. Двубоят ще се организира в лондонската зала О2 и ще стартира към 1 часа сутринта в неделя, като може да бъде следен в стрийминг платформата DAZN против заплатен абонамент.
Пулев към този момент има една победа над Чисора
Преди шест години българският боксьор победи своя противник с неединодушно съдийско решение в Хамбург, само че в този момент двамата се изправят в родината на Чисора. 41-годишният Пулев направи единствено един мач след загубата си от Антъни Джошуа в дуел за международната купа в края на 2020-та година, като на 14 май тази година победи изрично американеца Джери Форест с единомислещо решение. От своя страна 38-годишният Чисора е по-активен, само че с много неуверени резултати. Дел Бой е изгубил последните си три мача, а последният му триумф датира от октомври 2019 против Дейвид Прайс. Чисора има седем провали в последните си 14 срещи, а общата му статистика гласи 32 победи и 12 загуби. От своя страна Пулев може да се похвали с 29 победи и единствено две провали, пристигнали против настоящите международни първенци Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

" Чувствам се супер, съвършено, в добра форма. Когато съм в добра форма, не ме тормози никой и нищо. Важното е да съм квалифициран както би трябвало. Мина един месец от предния мач, за самия мач с Джери Форест се готвих 2-3 месеца и в този момент сляхме подготовката за този мач, стана към 3-4 месеца подготовка, тъй че считам, че съм добре квалифициран, на равнище ", сподели Пулев в изявление за БГНЕС преди заминаването си за Лондон.

" Дерек Чисора е доста сериозен съперник, само че ние към този момент сме играли сходен мач, аз не се осланям на близкото минало и упражнявам все едно е нов съперник. Смятам, че е въпрос на подготовка, на механически умения, на гений, на качества. За да победи човек, би трябвало да има качествата да победи. Едно е да искаш, друго е да можеш. Затова аз се приготвям супер усърдно и съсредоточено, целеустремено ", добави той.

Треньорът на Кобрата Ибн Кейсън призна, че нашият боксьор ще търси нокаута на 9 юли. „ Наясно сме, че ще се бием на негова територия, тъй че би трябвало да спечелим безапелационно. Точно по тази причина ще търсим нокаут, само че ще го създадем мъдро. Ако се отвори опция, несъмнено ще я използваме. Чисора постоянно е рисков, тъй като той е извънредно интелигентен боксьор. Много постоянно с годините боксьорите разчитат от ден на ден на главата си, което ги прави по-опасни, тъй като стават по-трудни и хитри. Той загуби последните си три мача и знае, че не може да си разреши нова загуба, тъй че ще даде всички от себе си в този мач. Чисора ще е доста рисков ", показа Кейсън

В същото време Чисора на няколко пъти се закани да нокаутира българина. " Ще нокаутирам Кубрат Пулев в зала О2 пред моите почитатели. Видяното доста ще ви хареса ", сподели британецът. " Единственото, което желая да направя, е да сложа своите ръкавици и да се удрям. Ако си боксьор и нямаш убеденост, не си за този спорт. Нещата се трансформират, противниците на кръга имат проект, само че когато удари гонгът за начало, си към този момент на друга територия. Всички знаем неговия жанр, само че всички знаят на какво съм кадърен и аз. Всички знаят, че ще стартираме да се нападаме през цялото време ", сподели още той.

Според букмейкърите Кубрат Пулев е безапелационен любимец в конфликта, като ставките за негова победа вървят в порядъка на 1.35, до момента в който триумф на Чисора се котира към 3.00.

Кубрат Пулев е с близо 4 кг по-лек от противника си Дерек Чисора, сподели формалното претегляне в деня преди мача. Кобрата закова кантара на 113,4 кг, до момента в който тежестта на Чисора е 117,1 кг. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР