Кубрат Пулев ще се бие за вакантната редовна титла на

...
Кубрат Пулев ще се бие за вакантната редовна титла на
Коментари Харесай

Кобрата срещу Окуендо за титлата на WBA в Чикаго

Кубрат Пулев ще се бие за вакантната " постоянна " купа на Световната боксова асоциация (WBA). Двубоят в тежка категория против 44-годишния пуерториканец Фрес Окуендо ще се организира в 17-хилядната зала " Ол Стейт Арена " в Чикаго. Новината разкри промоутърът Боби Фитц, който е поел в ръце детайлите по организацията. Не всички детайлности са изчистени - сега се водят финални договаряния за мача.

" Нашата цел е дуелът да бъде за купата на Световната боксова асоциация ", съобщи Боби Фитц особено за " България Днес ". " В момента изчакваме благословията на самата организация. Пратих хора в Меделин, Колумбия, където се организира техният конгрес. Мачът може да се реализира при започване на 2018 година Все още имаме няколко детайла, по които да се споразумеем, само че работим по тях. Трябва да дадем време на Кубрат, с цел да се възвърне от травмата и да може да покаже най-хубавото пред хората ".

Кобрата получи отчасти скъсване на гръден мускул под дясното рамо и ще се възвръща изцяло до 4 месеца. Именно заради тази причина българинът се отхвърли от борбата с Антъни Джошуа за купите на WBA и IBF в Кардиф на 28 октомври. Неговото място зае Карлос Такам, който бе отвеян от британеца с механически нокаут в 10-ия рунд. Кобрата обаче остава формален кандидат на Международната боксова федерация (IBF).

" Кубрат е доста добър и прочут боксьор, а българската общественост в Чикаго е разчувствана да се бие пред тях ", продължи Фритц. Надяваме се това да се случи. Имахме положителен диалог и с неговите промоутъри от " Зауерланд " през предходната седмица. Всички в Съединени американски щати ще бъдат удовлетворени да посрещнат Пулев ".

" Ол Стейт Арина " беше известна в предишното като " Хорайзън Арина ". Намира се Розмонт, което е наоколо до Чикаго. Съоръжението беше хазаин на мача за купата на Световната боксова асоциация през 1981 година сред първенеца Майк Уивър и Джеймс Тилис. Марвин Хаглър и Мустафа Хамшо се биха в подгряваща среща за международните трофеи в междинна категория. Сградата има история ", показа американският промоутър.

Самият екип на Фритц се е свързал с познати на Пулев, защото промоутърът търсел противник за Фрес Окуендо. Предишните трима противници на 44-годишния пуерториканец - Лукас Браун, Руслан Чагаев и Шенън Бригс, бяха хванати с допинг.

Фритц разкри, че ще опита да откри и съперник на Тервел Пулев за галавечерта в Съединени американски щати. " В Чикаго има доста огромна българска общественост, по тази причина ползата ще е голям. Доколкото разбрах, има над 250 000 ваши сънародници. Ще се опитаме да създадем и галавечер с Тервел. Имам голямо предпочитание да го докараме в Съединени американски щати. Той трябваше да се бие предходната седмица, само че нещата не се получиха ", показа Боби Фритц.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР