Кубрат Пулев ще се бие с Фрес Окуендо за титлата

...
Кубрат Пулев ще се бие с Фрес Окуендо за титлата
Коментари Харесай

Избраха 17-хилядна зала за мача на Кобрата в Чикаго


Кубрат Пулев ще се бие с Фрес Окуендо за купата на Световната боксова асоциация в тежка категория в 17-хилядната зала " Ол Стейт Арина ". Това разкри американският промоутър Боби Фитц, който се е заел с организацията на конфликта. В момента се водят финални договаряния за този мач.

" Нашата цел е дуелът да бъде за купата на Световната боксова асоциация - изясни Боби Фитц особено за " България Днес ". - В момента изчакваме благословията на самата организация. Пратих хора в Меделин, Колумбия, където се организира техният конгрес. Мачът може да се реализира при започване на 2018 година Все още имаме няколко детайла, по които да се споразумеем, само че работим по тях. Трябва да дадем време на Кубрат, с цел да се възвърне от травмата и да може да покаже най-хубавото пред хората. "

Според прогнозите лекуването на Кобрата може да продължи до четири месеца. Той има 30-процентно скъсване на гръдния мускул под дясното рамо, както и сериозен хематом. На този стадий няма да бъде правена оперативна интервенция. Заради контузията пропадна дуелът на Пулев против Антъни Джошуа на 78-хилядния  стадион в Кардиф.

" Кубрат е доста добър и прочут боксьор, а българската общественост в Чикаго е разчувствана да се бие пред тях. Надяваме се това да се случи - добави Боби Фитц. - Имахме положителен диалог и с неговите промоутъри от " Зауерланд " през предходната седмица. Всички в Съединени американски щати ще бъдат удовлетворени да посрещнат Пулев.

" Ол Стейт Арина " беше известна в предишното като " Хорайзън Арина ". Намира се Розмонт, което е наоколо до Чикаго. Съоръжението беше хазаин на мача за купата на Световната боксова асоциация през 1981 година сред първенеца Майк Уивър и Джеймс Тилис. Марвин Хаглър и Мустафа Хамшо се биха в подгряваща среща за международните трофеи в междинна категория. Сградата има история. "

Хора от екипа на Фитц са се свързали с познати на Кубрат Пулев. Той е търсел противник за Фрес Окуендо, чиито предходни трима противници - Лукас Браун, Руслан Чагаев и Шенън Бригс, бяха хванати с допинг.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР