Кубрат Пулев се превърна в едва петия боксьор, който е

...
Кубрат Пулев се превърна в едва петия боксьор, който е
Коментари Харесай

Кубрат Пулев се нареди до трима световни шампиони

Кубрат Пулев се трансформира в едвам петия боксьор, който е съумял да издържи повече от 7 рунда против Антъни Джошуа на професионалния кръг. Кобрата имаше своите моменти в “Уембли Арена” в Лондон в събота вечер, само че като цяло международният първенец доминираше и изцяло справедливо завоюва конфликта с нокаут в 9-ия рунд. Впечатляваща обаче бе волята, която изправяше българина след трите тежки нокдауна, както и канонадата от извънредно мощни удари, които понесе. Малцина могат да се похвалят, че са престояли толкоз дълго на кръга с един от най-бруталните нокаутьори в цялата история на тежка категория, написа “Тема Спорт”.

Статистиката демонстрира, че с изключение на Кубрат единствено още четирима са постигнали нещо сходно. Един от тях, несъмнено, е Анди Руис. Американецът с мексикански корени е единственият, който може да се похвали с триумф над Ей Джей, откакто го нокаутира в 7-ия рунд на 1 юни предходната година. Впоследствие шишкото не съумя да отбрани отнетите пояси, като бе тотално надигран тактически в реванша на 7 декември в Саудитска Арабия, губейки по точки след 12 рунда.

Другите трима, които съумяха да се задържат повече от Кобрата на кръга с Джошуа, бяха Владимир Кличко, Карлос Такам и Джоузеф Паркър. Камерунецът изкара до 10-ия рунд, като това се одобри за изненада, поради че той одобри предизвикването като заместител на Кубрат през 2017-а, по-малко от месец преди борбата. Кличко бе нокаутиран в 11-ия през същата онази година, в един от най-зрелищните и епични конфликти в актуалната история. Паркър пък отстъпи по точки през 2018-а, с което Джошуа завоюва и неговия международен пояс - WBO. Тогава мачът не впечатли, а Ей Джей бе много внимателен, като държеше отдалеченост и не остави шансове на новозеландеца, правейки задоволително, с цел да отнеме купата му.

Всички останали, които са делили кръга с британеца, са губили в седмия или по-ранен рунд. Дори Дилиън Уайт, който се дефинира за боксьора, който може да детронира сънародника си, падна в тежък нокаут в седмата част на багра им през 2015-а. Справката с визитката на Джошуа демонстрира, че 19 от 24-те противници в кариерата му са изкарвали по-малко рундове от Кобрата. Всичко това на фона на рецензиите към британеца, че има стъклена брадичка и е със слаба отбрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР