Кубрат Пулев постигна юбилейната си 30-а победа на професионалния ринг,

...
Кубрат Пулев постигна юбилейната си 30-а победа на професионалния ринг,
Коментари Харесай

Кобрата с 30-а юбилейна победа! Поляк оцеля 10 рунда като по чудо след два нокдауна

Кубрат Пулев реализира юбилейната си 30-а победа на професионалния кръг, заяви.Българският боксьор в тежка категория разруши поляка Анджей Вавжик. На два пъти поляка беше пращан в нокдаун, само че със съществени старания съумя да дочака на крайници финалния гонг.

Все отново успеха на Кубрат беше извънредно безапелационна в очите на съдиите. Те бяха единомислещи - 100-88, 100-88, 99-89.

Веднага след края на борбата в Коста Меса, Калифорния, Кубрат показа, че е имал температура и до последно е обмислял дружно с щаба си дали да се боксира.

Мачът против Вавжик беше първи за Кобрата след пауза от година и пет месеца. За последно той загуби от Дерек Чисора.

Непосредствено преди да се разправи с Вавжик, по-малкият му брат Тервел доближи до своята победа №18 на професионалния кръг. Той съкруши представителя на домакините Дионардо Майнър.

Кубрат залагаше главно на левия си прав. Към края българинът направи композиция „ едно-две: в главата на противника и очевидно последователно стартира да постанова волята си на кръга.

В началото му българинът получи мощен удар в главата. Това като че ли го нахъса за отговор с десни крошета. Вавжик беше притиснат. Полякът почна да търси способи за оцеляване и заложи на клинчове и някои не напълно чисти удари.

Кобрата играеше мъдро, като спазваше отдалеченост. Опитите на Вавжик да нападна бяха обезвредени. Той съумя да вкара единствено един ляв прав в лицето на Кубрат, тъй че нашият продължаваше да управлява мача.

Четвъртият рунд протече по същия сюжет. Полякът се бранеше и се опитваше да оцелее, до момента в който Кобрата атакуваше и нанасяше точни попадения освен в главата, само че и в тялото на противника.

В петия рунд Кубрат нанесе най-хубавата си композиция дотук от ляв-десен в главата на Вавжик. Българинът вкара доста повече точни удари, в сравнение с получи.

В края на шестия рунд Кубрат Пулев прати Вавжик в нокдаун. Преди това полякът стартира да играе малко по-рисково, тъй като осъзнаваше, че изостава съществено в съдийските карти. Кобрата първо го разклати с ляво кроше, по-късно и с десен прав в задачата. Нокдаунът беше неминуем, само че Вавжик съумя да се изправи и да продължи.

В седмия рунд Кобрата още веднъж наниза над 10 сполучливи леви прави в главата на Вавжик. Българинът атакуваше и тялото, а освен главата. Все по-вероятен стартира да наподобява сюжетът – победа на Пулев с нокаут.

Осмият рунд в мача беше белязан от втори нокдаун на сметката на Кубрат. Той притисна съперника в ъгъла и с поредност от тежки удари още веднъж го смъкна на земята. Краката на Вавжик като че ли не го слушаха. Видимо силата на поляка беше на изчерпване. Той обаче съумя да откри воля, с цел да продължи съпротивата си в мача.

В предпоследния рунд Кобрата продължаваше да търси нокаута. Вавжик съумя да оцелее, като опита удар в региона на черния дроб. По никакъв метод Кобрата не беше обезпокоен.

Превъзходството на Кубрат беше явно. Победата му не беше под подозрение. Последната въпросителна беше дали ще успее да просне Вавжик на земята преди финалния гонг. Въпреки тежките удари, които получи полякът, дочака на крайници финалния гонг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР