Кубрат Пулев получи нова възможност да стигне до двубой за

...
Кубрат Пулев получи нова възможност да стигне до двубой за
Коментари Харесай

Кубрат Пулев има нов шанс да срещне Джошуа чрез елиминационен мач с Доминик Бризил

Кубрат Пулев получи нова опция да стигне до дуел за международна купа. Международната федерация по бокс (IBF) насрочи търг за елиминационен мач сред българина и американеца Доминик Бризил.

Търгът е плануван за 10 април. Той ще бъде анулиран, в случай че двете страни съумеят да реализират съглашение до 15 минути преди началото на наддаването, заяви ESPN. До оповестяването на търг за елиминационния конфликт се е стигнало, откакто екипите на Пулев и Бризил не са съумели да се договорят до крайния период, подложен от IBF - 12 март.

Ако се стигне до мач сред 36-годишния българин и 32-годишния американец, спечелилият ще стане наложителен кандидат за международната купа на IBF, която е владеене на Джошуа от април 2016 година

Пулев към този момент имаше една опция да се изправи против международния първенец. Това трябваше да се случи на 28 октомври в борба за международните трофеи на IBF, IBO и WBA, само че българинът се отхвърли поради травма. Вместо него на кръга се качи камерунецът Карлос Такам.

Пулев не се е боксирал от 28 aприл 2017 година, когато завоюва по точки против американския деец Кевин Джонсън в София и реализира 25-ата си победа от 26 мача като експерт. Наскоро той съобщи, че възнамерява да се завърне на кръга с мач на американска земя в края на май или началото на юни.

Бризил е висок 201 см, има 19 победи в 20 мача и е спечелил 17 от дуелите си с нокаут. Единствената му загуба на професионалния кръг е против Джошуа. Двамата се срещнаха през лятото на 2016 година, а международният първенец победи с механически нокаут в седмия рунд и направи първата си сполучлива отбрана на пояса на IBF.

Пулев е №2 в ранглистата на IBF, а Бризил заема шестата позиция. Между двамата се подреждат американецът Джарел Милър, англичанинът Дилиън Уайт и руснакът Александър Поветкин.

Милър има плануван мач с французина Йоан Дюапас на 28 април. Уайт нанесе първа загуба на австралиеца Лукас Броун през уикенда и се прицели в дуел със международния първенец на WBC Дионтей Уайлдър. Поветкин има по-добри шансове да стигне до мач за международна купа през WBA и WBO, в чиито класации заема първото място.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР