Кубрат Пулев по всяка вероятност ще се бие за една

...
Кубрат Пулев по всяка вероятност ще се бие за една
Коментари Харесай

Кубрат Пулев ще се бие за световна титла!

Кубрат Пулев по всяка възможност ще се бие за една от международните трофеи на WBA в тежка категория против Махмуд Чар. Новината разгласи един от най-уважаваните боксови публицисти Дан Рафаел в своя профил в “X ”. Срещата е планувана за март в София, само че към момента няма точна дата.

Германецът от сирийски генезис има 34 победи (20 с нокаут) и 4 загуби. Той завоюва въпросната купа през 2017-а против някогашния съперник на Кобрата – Александър Устинов, само че от този момент не я е защитавал. За последно Чар нокаутира през декември 2022-а Нури Сефери. Последният мач на Пулев на професионалния кръг бе през декември 2023 година, когато победи по точки Анжей Вавжик на церемония вечер в Коста Меса.

Предполага се, че срещата може да се реализира в края на март или началото на април. Мануел Чар, който преди време публично промени името си на Махмуд Чар, в началото е трябвало да се боксира с Дерек Чисора. Тази среща обаче е пропаднала и по този начин се е стигнало до разновидността Кубрат Пулев.

На професионалния тинг той има 38 мача, от които е спечелил 34. Две от загубите му са против Виталий Кличко и Александър Поветкин. Това са и най-сериозните имена, против които Чар се е изправял. Кубрат Пулев пък към този момент има два мача за международните трофеи на сметката си. Той загуби и двата против Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР