Кубрат Пулев отново е част от топ 10 на световната

...
Кубрат Пулев отново е част от топ 10 на световната
Коментари Харесай

ИСТОРИЧЕСКА БИТКА! Кобрата и Джошуа взривяват Васил Левски?

Кубрат Пулев още веднъж е част от топ 10 на международната класация, а скоро може да взе участие в един от най-запомнящите се мачове в историята на българския спорт.

Кобрата нямаше дуели от година и половина и поради това беше изваден от класацията на най-тежките експерти в реномирания уебсайт - boxrec.com. Според разпоредбите на онлайн регистъра боксьорите, които нямат повече от година публични срещи, отпадат автоматизирано от ранглистата, какъвто беше и казусът с българина, чийто предходен дуел бе на 28 април 2017 година против Кевин Джонсън. Убедителната победа над Хюи Фюри в събота в "Арена Армеец " обаче освен върна Кубрат в класацията, само че даже го сложи на влиятелното седмо място. За триумфа по точки против 24-годишния британец Кобрата получава 17 пункта.

Така той събира 192 и застава директно след Дилиън Уайт. Той има 200, макар, че е с актив от 24 победи и едно проваляне, което е с два триумфа по-малко от Пулев. 37-годишният българин обаче е пред досегашния кандидат №1 на WBC Луис Ортис, който е осми със 173, подчертава "Тема Спорт ". На върха предстоящо е Антъни Джошуа. Световният първенец на WBA, WBO, IBF и IBO има 683 точки в тежка категория от 22 следващи победи, 21 от които с нокаут. След него е Дионтей Уайлдър, който държи пояса на WBC с 389 точки.

Междувременно се появи полемика към възможен пердах сред Пулев и Джошуа... в България.

За задачата Антъни би трябвало да задържи купата си на IBF (още идната година е евентуален мега-сблъсък сред Ей Джей и Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри за обединяване на купите при свръхтежките), а мениджърите на Кобрата да завоюват търга преди възможния пердах сред Кубрат и Антъни. Което наподобява сложна, само че не и невъзможна за осъществяване задача.

Ако се стигне до сходен процес на събитията, то Пулев и Джошуа могат да се изправят в мач за международна купа на "Васил Левски ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР